ⓒDavid Zarzoso

 

 

 

Mainly inspired by Eastern aesthetic and meditation, this facial surgery and dental clinic was conceived following notions of lightness and calm. A deep approach which has been achieved through very simple means: light wood to give the space a sense of calm, as well as translucent glass to capture the emotion of light.

 

The design is marked by an atypical waiting area placed facing the treatment rooms, in which a large bench runs longitudinally the interior facade. Each of the seating areas is framed with a composition of sliding panels that run as screens over windows to bring light inside in a soft way. Also in the privacy of each room there is a patient waiting bench.

 

At the entrance, the ash wood narrative begins and it is used throughout the entire project. As a counter background, a green painted wall further softens the interior and welcomes the clients. Panels of backlit optical glass and white walls create a translucent central core which hides the treatment rooms. The layout of doors on both sides of each room allows a circular route around the floor plan, facilitating a continuous flow of doctors and patients.

 

Laboratory, sterilisation, storage cabinet, bathrooms, and consultation room line around the perimeter of the clinic and are treated as independent and quiet areas using white surfaces. The simplicity of lines of the entire project is enriched through details made in sulfurised brass applied both on the shelves and on the long door handles, all designed by the studio for this project.

 

 

 

ⓒDavid Zarzoso

 

 

 

주로 동양의 미학과 명상에 영감을 받아 만들어진 이 안면 수술과 치과 진료소는 가볍고 차분하다는 개념에 따라 구상됐다. 공간에 차분한 느낌을 주는 가벼운 나무와 빛의 감정을 포착하는 반투명 유리 등 매우 간단한 수단을 통해 깊이 있는 접근 방식을 구현했다.

 

디자인은 치료실과 마주보게 배치된 비정형적인 대기 공간으로 표시되며, 큰 벤치가 내부 정면으로 길게 늘어서 있다. 각 좌석 공간은 유리창 너머로 스크린처럼 작동하는 슬라이딩 패널로 구성되어 있어 부드럽게 내부에 빛을 끌어들인다. 또한 각 방의 프라이버시에는 환자 대기 벤치가 있다.

 

입구에서는 물푸레나무(Ash wood)의 이야기가 시작되고 프로젝트 전반에 걸쳐 사용된다. 그 반대의 배경으로서 녹색 페인트로 칠해진 벽이 인테리어를 더욱 부드럽게 하고 고객을 맞이한다. 백라이트 광학 유리와 흰색 벽의 패널은 치료실을 숨기는 반투명 중앙 코어를 만든다. 각 방의 양쪽에 문이 배치되어 있어 평면을 한 바퀴 돌 수 있는 원형 동선을 만들어 의사와 환자의 지속적인 흐름을 용이하게 한다.

 

진료실 주변에는 실험실, 살균소독실, 수납장, 욕실 및 상담실이 있으며 흰색 표면을 사용하여 독립적이고 조용한 공간으로 취급됩니다. 선반과 긴 문 손잡이에 황동으로 만든 디테일이 이번 프로젝트를 위해 스튜디오에서 디자인한 디자인으로 완성되어 전체 프로젝트의 단순성이 더욱 돋보인다.

 

 

 

ⓒDavid Zarzoso

 

 

 

ⓒDavid Zarzoso

 

 

 

 

 

ⓒDavid Zarzoso

 

 

 

ⓒDavid Zarzoso

 

 

 

ⓒDavid Zarzoso

 

 

 

ⓒDavid Zarzoso

 

 

 

ⓒDavid Zarzoso

 

 

 

ⓒDavid Zarzoso

 

 

 

ⓒDavid Zarzoso

 

 

 

ⓒDavid Zarzoso

 

 

 

ⓒDavid Zarzoso

 

 

 

ⓒDavid Zarzoso

 

 

 

FLOOR PLAN

 

 

 

Architects   Francesc Rifé Studio
Location   Valencia, Spain
Building area   162 m²
Completion   2019
Client   Swiss Concept
Photographer   David Zarzoso

 




'Interior Project > Healthcare' 카테고리의 다른 글

Warehouse GYM D3  (0) 2021.09.28
Dental Clinic in Los Remedios  (0) 2021.08.31
Swiss Concept Clinic  (0) 2021.08.27
Clinique D diaphane  (0) 2021.08.17
Care Implant Dentistry  (0) 2021.08.13
Power10 Fitness  (0) 2021.08.12


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일















위로가기