© Raphaël Thibodeau

 

 

 

In this detached duplex of the Rosemont district, the owners wanted to transform the ground floor and the semi-basement to make it their home. The second floor was preserved for their tenant. A garden was also to be laid out all around the building as well as a terrace in the back, connected to the living area.

 

 

 

© Raphaël Thibodeau

 

 

 

The architects first sought to reorganize the partitions to obtain fluid circulations and spaces that are well-proportioned, clean, and uncluttered.

 

 

 

© Raphaël Thibodeau

 

 

 

Several new openings have been made in the exterior walls to illuminate the space at any time of the day. They also opened the floor to create a large double-height space for the new staircase, thus reinforcing an impression of continuity between the two levels. A large piece of satin glass between the office and the stair allows these spaces to benefit from the light coming from the neighboring space while ensuring privacy.

 

 

 

© Raphaël Thibodeau

 

 

 

The lighting has also been thought of from a functional point of view but also for the ambiance it can create and also for the beauty of the object itself in space.

 

 

 

© Raphaël Thibodeau

 

 

 

For this project, the architects have designed several elements of integrated furniture that meet the needs of the clients in their daily activities. The built-in furniture also acts as a partition and defines the space.

 

 

 

© Raphaël Thibodeau

 

 

 

로즈몽 구역에 위치한 두 세대용 주택건물의 1층과 반지하를 건축주의 새로운 주택을 위해 개조했다. 2층은 세입자를 위한 공간으로 남겨졌다. 건물 뒷편의 거실영역과 연결되는 테라스와 정원 또한 건물 주위로 계획되었다.

 

 

 

© Raphaël Thibodeau

 

 

 

건축가는 비율이 좋고, 깔끔하며, 정돈된 유동성 있는 동선과 공간의 확보를 위해 먼저 가벽들을 재조직 했다.

 

 

 

© Raphaël Thibodeau

 

 

 

하루종일 공간에 자연광을 들이기 위해 외벽에 새로운 개방구를 계획했다. 그리고 새로운 계단에 거대한 두 배 높이의 공간을 창조하기 위해 바닥을 열였고, 이를 통해 두 층간의 연속성을 강화시켰다. 사무실과 계단 사이의 유리벽은 프라이버시를 보장해주면서 이 공간들이 이웃하는 다른 공간에서 들어오는 자연광을 최대한 끌어들인다.

 

 

 

© Raphaël Thibodeau

 

 

 

조명 또한 기능적 관점 뿐 아니라 그것이 만들 수 있는 분위기와, 공간에서 한 오브젝트 자체로서 아름다움이 된다는 점을 고려하였다.

 

 

 

© Raphaël Thibodeau

 

 

 

이 프로젝트를 위해, 건축가들은 그들의 일상 활동 속에서 고객들의 수요를 만족시키는 몇몇의 통합된 가구 요소들을 설계했다. 빌트인 가구 또한 가벽으로서 역할을 하며, 공간을 구분해 준다.

 

 

 

© Raphaël Thibodeau

 

 

B1 PLAN

 

 

1F PLAN

 

 

SECTION

 

 

 

Architect Paul Bernier Architecte
Location Rosemont, Montréal, Québec, Canada
Completion 2020
Design team Paul Bernier, Luc-Olivier Daigle, Évelyne St-Jacques
Structural engineer Zarrabi et associés
Concrete Atelier B
Contractor Construction Libersan
Cabinetmaker La Clé de Voute
Photographer Raphaël Thibodeau




'Architecture Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

THE HOUSE WITH MOUNTAIN  (0) 2021.05.18
Casa Colorada  (0) 2021.05.13
10th Avenue  (0) 2021.05.12
Pearl House  (0) 2021.05.03
DeNormanville  (0) 2021.04.27
High Park Residence  (0) 2021.04.26


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News











위로가기