ⓒ Steve Herud, Ossip

With the multifunctional character and the numerous public functions of the building in mind, the design studio managed to effortlessly incorporate usability and created a visual link between The Student Hotel and Delft University of Technology, without losing sight of the playful character of the brand. Materials, patterns, prints and shapes have been purposefully designed with a technical theme in mind; from computer grids to aerodynamic shapes. For the restaurant The Commons, the design studio brought to life a contemporary version of a grand café, meant for locals to enjoy. 

ⓒ Steve Herud, Ossip

Round shapes, expressive colors and tactile materials add warmth to the room. The heart of The Commons is the fifteen meter long cocktail bar that also serves as an open kitchen. The eclectic materials and color palette, of recycled plastic tables, sky blue bar stools, burgundy red sofas and a recycled confetti screed floor ensure that the space is always decorated, even before the tables have been set. Bringing neighbors together and connecting the community is central to The Student Hotel and it is the design's task to stimulate this. This is reflected in, among other things, TSH Collab, where The Invisible Party designed the co-working spaces.

ⓒ Steve Herud, Ossip

A detail that is a sly wink for Dutch guests is that the felt used to cover the walls in TSH Collab is made from recycled Efteling costumes. The walls inspire visitors through hand-drawn illustrations by graphic designer Monsieur Hubert and a mural by artist Chantal van Heeswijk. During the design process, The Student Hotel placed great emphasis on circularity, with less-is-more as the motto. The public areas of TSH Delft have been given a circular design, which means that reuse, preservation of value and reduction of the carbon footprint are central. The furniture has similarly been developed in a circular manner - all screws and bolts can be easily removed so that it is ready for recycling.  Text offer : The Invisible Party

ⓒ Steve Herud, Ossip

건물의 다목적성과 수많은 공적 기능을 고려한 디자인 스튜디오는 브랜드의 자유분방한 이미지를 희석하지 않으면서 이용성을 증대하고 호텔과 델프트 공대 사이의 시각적 연계성을 구축하는 데 성공했다. 컴퓨터 그리드에서 공기 역학적 형태까지 소재와 패턴, 그래픽과 형태는 공학이라는 주제를 반영해 전략적으로 디자인했다. ‘더 커먼즈(The Commons)’ 레스토랑은 지역민이 이용할 수 있는 현대적 대형 카페로 완성되었다. 

ⓒ Steve Herud, Ossip

둥근 형태, 풍성한 색감, 촉각을 자극하는 소재는 공간에 온기를 더한다. 레스토랑 중앙에는 오픈 키친이 되기도 하는 길이 15m의 긴 칵테일 바가 있다. 절충적인 소재 및 색상 구성, 재활용 플라스틱 테이블, 하늘색 바 의자, 붉은색 소파, 재활용 색조각을 뿌려놓은 바닥은 별도의 준비 없이도 공간이 늘 아름다워 보일 수 있도록 한다. 주변을 하나로 엮고 지역과의 연계성을 확보하는 것은 스튜던트 호텔의 중심 화두이고, 따라서 그러한 목표를 이루는 것이 디자인의 과제였다. 이는 그 어느 곳보다 더 인비저블 파티가 코워킹 공간을 디자인한 TSH 콜랩(Collab)에 잘 반영되어 있다. 

ⓒ Steve Herud, Ossip

특히 네덜란드인 방문객의 관심을 끄는 디테일은 벽 마감재로 쓰인 펠트인데, 에프텔링 전통의상을 재활용했다. 또한 벽은 그래픽 디자이너 무슈 위베르가 손으로 그린 일러스트레이션과 예술가 찬탈 반 헤이스위크의 벽화를 통해 방문객에게 영감을 제공한다. 디자인 과정 중에 스튜던트 호텔은 적을수록 좋다(less is more)는 표어 아래 순환성 구현에 역점을 두었다. 호텔 공용부에는 가치의 재활용 및 보존과 탄소 발자국 저감을 목적으로 순환형 설계를 적용했다. 가구도 비슷하게 순환형으로 디자인했고, 나사와 볼트의 해체가 쉬워 즉각적인 재활용이 가능하다. 글 제공 : 더 인비저블 파티

ⓒ Steve Herud, Ossip
ⓒ Steve Herud, Ossip
ⓒ Steve Herud, Ossip
ⓒ Steve Herud, Ossip
ⓒ Steve Herud, Ossip
ⓒ Steve Herud, Ossip
ⓒ Steve Herud, Ossip
ⓒ Steve Herud, Ossip
ⓒ Steve Herud, Ossip
ⓒ Steve Herud, Ossip
ⓒ Steve Herud, Ossip
ⓒ Steve Herud, Ossip
ⓒ Steve Herud, Ossip
ⓒ Steve Herud, Ossip
ⓒ Steve Herud, Ossip

 

해당 프로젝트는 BOB 2021년 1월호(N. 198)에 게재 되었습니다.
The project was published in the January, 2021 issue of the magazine(N. 198).




'Interior Project > Residential' 카테고리의 다른 글

THE STUDENT HOTEL DELFT  (0) 2021.02.22
BERMONDS LOCKE  (0) 2021.02.18
Moscow Apartment  (0) 2020.11.30
House G  (0) 2020.11.27
Vista Apartement Renovation  (0) 2020.11.26
Aláfia Apartment  (0) 2020.11.18


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기