ⓒ Francisco Ruivo




Located in a small village, the “House in Airães” project was based on two essential moments: a) The programmatic definition adapted to the existing building (a 19th century rural house) and b) The materiality intended for the execution of the program, without detracting from the essence of what existed but rather reinterpreting it. The intervention was delicate, with special sensitivity to the existing memory of the place and its deep relationship with the owners and their intentions towards the future space.




ⓒ Francisco Ruivo




In this sense, given the building’s layout and typology, and in a process of constant dialogue, the one storey horizontal body of the building that accompanies the street level almost completely was adapted and designed to support the main house, with garage, laundry and a bedroom, and storage. In the main house, it was decided to place the social area on the lower floor, with living rooms, kitchen and a bedroom, and a more reserved area on the upper floor, with a workspace and a bedroom.




ⓒ Francisco Ruivo




In order not to distort the nobility and typological character of the building, it was decided to strip the outer walls of the existing plaster, assuming and correcting the structural stone. The choice of wood as the predominant element in the structure and interior finishes complemented this intention, contributing to the final work of quality, integrated and respectful of the memory of the place.




ⓒ Francisco Ruivo




과거와 현재의 연결지점, 아이라에스 주택

작은 마을에 위치한 이 주택 프로젝트는 두 가지의 필수조건을 기반으로 한다: a) 기존 건물인 19세기 시골집에 적응한 프로그램, b) 프로그램이 실행되도록 하는 물질성, 프로젝트는 존재하면서도 오히려 기존의 것을 재해석하는 본질을 벗어나지 않았다. 기존의 것에 대한 개입은 섬세하고, 기억과 관계 그리고 미래를 향한 건축주의 의도에 민감한 작업이었다.




ⓒ Filipe Brand




그런 의도에서 건물의 배치와 유형, 그리고 끊임없는 대화 속에서, 거의 완전히 건물의 한 층을 수평으로 개조하여 본가와 차고, 세탁실과 침실, 그리고 창고를 지지하도록 설계했다. 본가의 영역에서는 사회적 공간을 하부에 배치하고, 상부에는 작업공간과 침실같은 보다 개인적인 공간을 배치했다.




ⓒ Filipe Brand




프로젝트의 고귀함과 활자적인 성격을 왜곡하지 않기 위해 구조를 가정하고 교정하면서 기존의 석고 외벽을 벗겨내기로 결정했다. 구조와 내부 마감에서 목재를 선택한 것은 이러한 의도를 보완해 마감을 완성하고, 그 장소에 대한 기억을 통합하고 존중하도록 의도했다.




ⓒ Filipe Brand


ⓒ Filipe Brand









ELEVATIONS





SECTIONS





FLOOR PLAN






Architects   PARQUR ARCHITECTS

Location   Felgueira, Portugal

Program   Residential

Site area   350m²

Building area   350m²

Gross floor area   350m²

Principal architect   Nuno Sanches

Project architrect   Nuno Sanches

Design team   Parqur

Structural engineer   Francisco Brand

Mechanical engineer   Francisco Brand

Electrical engineer   Francisco Brand

Construction   Forte & Machado

Completion   2020

Photographer   Filipe Brand, Francisco Ruivo




'Interior Project > Residential' 카테고리의 다른 글

Aqua Verde Residence  (0) 2020.10.12
HOUSE OF TRANQUILITY  (0) 2020.10.07
House in Airães  (0) 2020.09.21
Hoc Mon House  (0) 2020.09.21
House In Fontaínhas  (0) 2020.09.17
REGINA HOUSE  (0) 2020.09.15


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기