ⓒ Joana France




An apartment within the model court ofBrasília (SQS 308) was the option of a couple with daughter for their future home. The choice could not be better for a family that appreciates the modernist architecture of the city.


The standard configuration of the apartment with large windows and cobogos is two bedrooms, separate, service area, kitchen and living room, segregated.


With this standard typology the initial proposal was the total demolition of the 110m² apartment to totally transform the layout into an environment that best suits the contemporary daily life.




ⓒ Joana France




Hallways and social areas, this including the kitchen, are no longer arranged separately and turns into one unit, as if it were a large loft. The integration of the areas improves communication between the family since even if the residents are doing different activities they can share the same space.


Once the main rooms were facing the façades, now only the double, the daughter's was located at the back of the building where natural light and ventilation come through a panel of coboos.


In order to separate the intimate area from the social area a wooden bookcase divides these two environments that receive the family's book collection and affective items, blind doors are arranged between the niches to access the couple's bedroom suite, daughter's bedroom and the guest toilet.




ⓒ Joana France




The granilite floor is a reference to the buildings of Brasilia, where the social area was always covered in this material, the concrete has its place in the furniture designed by architect Clay Rodrigues and in the exaltation of the apparent structure, including one of the pillars of the room is revealed and treated as a sculpture.


Corrugated glass in the kitchen, cabinet-making and design by the office itself, Le Corbusier's palette-lined washbasin and furniture bring the air of midcentury at the same time as items such as the lighting rails, tensioned bathroom screens and mirrors the air more contemporary.


Thinking about family pets, access to a technical slab where the cobogos are located makes it easier for cats to get in and out of the litter box.


The project is summed up in an exaltation of the Brazilian architecture lighting what is most typical in the city's residences and buildings while joining the modernist and contemporary office technologies and references.




ⓒ Joana France




브라질의 레모델링 아파트, 아파트먼트 308


브라질리아 모델 코트의 이 아파트는 미래의 집을 위해 딸을 둔 부부가 선택한 옵션이다. 그 선택은 도시의 현대적 건축물을 감상하는 가족에게 최적의 선택이었다.


큰 창문과 코보고가 있는 아파트의 일반적인 구성은 분리된 두 개의 침실, 분리된 서비스 구역, 부엌과 거실이다. 이런 표준 유형을 분석해 나온 초기 제안은 110m²의 평면을 완전히 철거하고 현대 생활에 가장 적합한 환경으로 배치하는 것이었다.


부엌을 포한해서 복도나 사교 공간은 더 이상 따로 배치되지 않고 마치 큰 다락방처럼 하나의 단위로 변한다. 구역의 통합은 거주자들이 서로 다른 활동을 하더라도 같은 공간을 공유할 수 있기 때문에 가족 간의 의사소통을 향상시킨다.




ⓒ Joana France




메인 룸이 파사드를 향했을 때, 딸의 방은 자연적인 빛과 통풍이 코부스 패널을 통해 들어오는 건물의 뒤쪽으로 배치되었다. 사회적 영역과 개인 영역을 분리하기 위해, 가족들의 책 수집과 각종 물건들을 수납하는 나무 책장이 분리대의 역할을 하며, 블라인드 도어가 부부의 침실과 딸의 침실, 그리고 손님용 화장실에 접근할 수 있도록 칸막이 사이에 배치된다.


그라닐라이트 바닥은 브라질리아의 건물들을 나타낸 것으로, 사회적 영역은 모두 이 재료로 덮여 있고, 콘크리트는 건축가가 디자인한 가구를 감싸면서 조각처럼 나타나 방의 고상한 외관을 표현한다.


이 프로젝트는 현대적이고 현대적인 사무실 기술과 참고자료에 참여하면서 브라질의 주거지와 건물에서 가장 전형적인 것을 밝히는 브라질 건축의 경탄으로 요약된다.




ⓒ Joana France


ⓒ Joana France


ⓒ Joana France


ⓒ Joana France


ⓒ Joana France


ⓒ Joana France










FLOOR PLAN_BEFORE

FLOOR PLAN_AFTER









Designer   Debaixo do Bloco Arquitetura

Location   Brasilia, Brasil

Project area   110m²

Completion   2019

Photographer   Joana France




'Interior Project > Residential' 카테고리의 다른 글

La Petite Maison  (0) 2020.08.25
PACHUCA  (0) 2020.08.25
APARTMENT 3 ZERO 8  (0) 2020.08.04
HOME 09  (0) 2020.07.29
SOCIABLE FAMILY APARTMENT  (0) 2020.07.28
Cat's Pink House  (0) 2020.07.28


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기