ⓒ Shenzhen Shi Xiang Wan He Cultural Communication Co., Ltd.




The project is a small club located in Foshan, China. By approaching the interior design based on the site and architectural conditions, Matrix Design created an exquisite, tranquil and comfortable home-like space with creative designs, providing urban elites with a fantastic destination to relax and meet friends.




ⓒ Shenzhen Shi Xiang Wan He Cultural Communication Co., Ltd.




Based on the idea of “tranquility”, the designers gave full play to their imagination on “serenity, colors and forms”, aiming to create a spatial ambience of void and simplicity. The materials utilized feature various textures, which add delicate expressions to the space. As creating interior settings, the design team focused on conveying the concept of coexistence between human and nature. The angles of framed views, and the axis of the yard, all remind people to think about the dialogue between mankind and nature. Moreover, the material palette of local materials, including timber, stones, iron, wood-color paint and glass, also indicates a natural construction method.




ⓒ Shenzhen Shi Xiang Wan He Cultural Communication Co., Ltd.




The overall interior design follows “minimalist modernism” as the main thread, and presents a neat and simple spatial sequence. The walls have a warm texture, pure and natural. And the sense of “solidness” of interior structures, make the minimalist space powerful. The utilization of elements shows perfect coordination and integration with sound, lighting and spatial context. The space has its order, though seemingly disordered. The vertical columns rise up, matching with the structures and complementing each other, which is very expressive and striking. In this way, spatial sequence is formed. When viewing from a distance, the space appears as large whole, while small details are shown as taking a closer look. Dotted with natural decorations, the interiors well blends with exteriors.




ⓒ Shenzhen Shi Xiang Wan He Cultural Communication Co., Ltd.




Apart from considering functions and landscape, the design team also attached great importance to light effects. In this space, the light varies in every day throughout the year, and encounter people at each turn and corner surprisingly. The outdoor forecourt is set with waterscape, becoming an aesthetic and cool place for enjoying views and resting. The interior design is harmonious and consistent with the architectural form, making the outdoor environment and interior spaces an integrated whole, which perfectly combines functions and unifies spatial tonality.




ⓒ Shenzhen Shi Xiang Wan He Cultural Communication Co., Ltd.




부드러운 톤과 질감을 가진 난하이 스포츠클럽

광저우 가까이 위치한 포산시에 자리 잡은 작은 스포츠클럽은 일상에 지친 도시민들에게 휴식 공간을 제공하고, 친목 활동을 할 수 있는 장소다. 인테리어 디자인을 맡은 매트릭스 디자인의 고요하며 편안한 안식처 같은 공간이 이 곳의 특징이다. 간결하고 고요한 공간적 분위기는 색채와 형태에서 느껴지는 평온함에서 온다. 마감재로 사용된 자재는 다양한 질감을 특징으로 하며, 공간에 섬세한 표현을 덧입힌다. 액자식 뷰의 각도와 정원의 축은 모든 사람들에게 인류와 자연의 대화에 대해 생각하게 한다. 또한, 목재, 석재, 철, 우드색 계열의 페인트와 유리를 포함한 현지 재료도 자연스러운 시공방법을 나타낸다.




ⓒ Shenzhen Shi Xiang Wan He Cultural Communication Co., Ltd.




미니멀리스트 모더니즘을 기반으로 디자인된 인테리어는 깔끔하고 간단한 공간을 감싼다. 벽은 따뜻하고 순수하며 자연스러운 질감을 가지며, 단단하면서도 구획된 구조적 공간을 더 부각시킨다. 각 요소들은 소리, 조명, 공간적 맥락과의 완벽하게 조정하고, 통합한다. 수직 기둥은 구조의 역할을 할 뿐만 아니라 이 간결한 공간을 표현하는 수단이기도 하다. 하지만 이 공간의 묘미는 전체적 분위기를 완성시키는 디테일에 있다. 외관과 어울리는 자연적인 장식과 조명 등이 이러한 공간 연출을 완성시킨다. 특히, 디자이너들은 조명 연출에 신경썼는데, 스포츠센터의 빛은 일년 내내 매일 바뀌며, 사람들은 내부 어디에서나 빛과 마주치게 된다. 수경(水鏡)이 조성되어 있는 야외 앞마당은 경치를 즐기고 휴식을 취할 수 있는 아름답고 시원한 장소다. 인테리어 디자인은 건축 양식과 조화를 이루고 일관성을 유지하여 실외 환경과 실내 공간을 전체적으로 통합하여 기능을 완벽하게 결합하고 공간의 톤을 완성시켰다.




ⓒ Shenzhen Shi Xiang Wan He Cultural Communication Co., Ltd.


ⓒ Shenzhen Shi Xiang Wan He Cultural Communication Co., Ltd.


ⓒ Shenzhen Shi Xiang Wan He Cultural Communication Co., Ltd.






1st FLOOR PLAN





Architects   MATRIX DESIGN, JANSON XIAN ARCHITECT+ASSOCIATES

Location   Nanhai, Foshan, Guangdong, China 

Program   Sports club 

Building area   1,037m²

Gross floor area   663m²

Finishing design   Matrix Design 

Architect   Janson Xian Architect+Associates 

Principal architect   Janson Xian 

Decoration design and execution   Juzhen Mingcui

Construction   Guangzhou Qiaofeng Decoration Engineering Co., Ltd. 

Photographer   Shenzhen Shi Xiang Wan He Cultural Communication Co., Ltd.



해당 프로젝트는 건축문화 2020년 7월호(Vol. 470)에 게재 되었습니다.

The project was published in the July, 2020 issue of the magazine(Vol. 470).




'Architecture Project > Cultural' 카테고리의 다른 글

HEFEI GEMDALE TIMES PEAK·MUSEUM OF ART  (0) 2020.09.03
WULONG · LAB ART MUSEUM  (0) 2020.08.31
TIMES GROUP·MT TITLIS CLUB  (0) 2020.08.31
GANGNAM-GU VOCATIONAL REHABILITATION CENTER  (0) 2020.08.26
TREEHUGGER  (0) 2020.08.12
Musée cantonal des Beaux-Arts Lausanne  (0) 2020.06.30


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기