ⓒ Quang Dam

 

 

 

Vung Tau is a travel city which has good site being near the most developed zone of Viet Nam- South East area. Many kinds of accommodation and travel service grow up. Having necessary of apartment among young and dynamic market and hard competing, the owner found H2 to solve problem of economy, function and aesthetics for lot of ground about 100 m² at 19 Ho Quy Ly, Thang Tam ward, Vung Tau city, Ba Ria - Vung Tau province.

 

 

 

ⓒ Quang Dam

 

 

 

First problem is economy:

- Lay out the space and the rooms tidily, smart and maximally while make sure the area for each room and function.

- Causing rule of high and number of floor, we give a miscellaneous floor and high design to maximize the storey in behind part of building and use the garret in front part to increase space of the rooms.

 

 

 

ⓒ Quang Dam

 

 

 

Second is about function:

- Basement is for parking and technique.

- Ground floor is for vestibule and building service

- Upper floors (2nd to 5th) are laid out rent rooms, that:

 

 

 

ⓒ Quang Dam

 

 

 

Front building part is for tiny houses which restroom, kitchen and living room combining together bedroom as well as workroom are designed upper side. Behind building part is for normal rent rooms with living room and bed room connect thoroughly that can be closed and opened flexibly by a curtain while kitchen and restroom are laid out smart. Front and behind side are set miscellaneously for the economy above. The 6th floor is penthouse including living room, kitchen, 2 bed rooms and 2 rest rooms. Living room and kitchen are also designed thoroughly to make space more widely, exploit best view to the front and the void. We get the optimization in using closet and shelf.

 

 

 

ⓒ Quang Dam

 

 

 

All space are connected by an elevator and a stair at center of the building, combing with the void that can get the nature sunlight and wind from above. There is an iron stair system among the void to link tiny houses and normal rent rooms be ending with a hanging tree tub at penthouse to make spot light. The front part of the construction also has a hanging balcony that covered by wood louver to carry more insulation, ventilation and green space to relax. 

 

 

 

ⓒ Quang Dam

 

 

 

Last but not least is about aesthetics:

- We set a large space at the face of building to plant trees and give a place to hide the outdoor unit

- Materials for penthouse are concrete ceiling, wood wall. The vestibule is designed with wood and whetstone perron that make space friendly and more aesthetics. Other interior materials are natural wood and white HDF or oak veneer HDF warmly and brightly.

- We can get 2 views maximally from the front and behind of building to the city.

 

 

 

ⓒ Quang Dam

 

 

 

붕타우의 HQL아파트

붕타우는 베트남의 남동 지역에 있는 가장 개발된 지역 근처에 위치한 좋은 부지가 있는 관광 도시이다. 많은 종류의 숙박 및 여행 서비스가 성장한다. 젊고 역동적인 시장 가운데 아파트가 필요하고 경쟁이 치열하다. 소유주는 19 바리아-붕타우 주 붕타우 시 탕탐 호뀌리 100m²의 부지에 대한 경제, 기능, 미학 문제를 해결하기 위해 H2를 찾았다.

 

 

 

ⓒ Quang Dam

 

 

 

첫 번째 문제는 경제이다.

-공간과 객실을 청결하고 스마트하게 최대한으로 배치하면서 각 방과 기능을 위한 영역을 확보해라.

-층의 높이와 숫자 법칙을 이용하여 방의 공간을 늘리기 위하여 앞 부분에 다락방을 사용하고 건물 뒤 부분에 층을 최대화하여 여러 종류의 층과 높이 디자인을 준다.

 

두 번째는 기능에 관한 것이다.

-지하는 주차와 기법을 위한 곳이다.

-지상층은 전각 및 건축용이다.

-상층(2~5층)에는 임대실을 배치한다.

+ 건물 앞 부분은 침실 및 작업실과 결합된 화장실, 부엌, 거실이 윗면에 설계된 작은 집을 위한 것이다.

+ 건물 뒷부분은 부엌과 화장실을 스마트하게 배치하고 커튼으로 유동적으로 열고 닫을 수 있는 거실과 침실이 있는 일반 임대실을 위한 것이다.

앞과 뒷면은 여러 가지로 뒤섞여 경제 그 이상을 위한 것으로 배치된다.

- 6층은 거실, 부엌, 두 개의 침실과 두 개의 화장실을 포함한 펜트 하우스이다. 거실과 부엌에는 더욱 넓은 공간을 만들고 앞과 빈 공간에 최상의 전망을 활용하기 위해 설계된다.

- 옷장과 선반을 최적화한다.

- 모든 공간은 엘리베이터와 건물 중앙에 있는 계단으로 연결되고 위에서부터 자연광과 바람을 얻을 수 있는 빈 공간을 빗겨나간다. 빈 공간 가운데 철 계단 시스템은 작은 집들과 일반 임대실을 연결한다. 스포트라이트를 만들기 위해 펜트하우스에 벽걸이 나무 통으로 끝낸다. 

- 건설의 앞 부분에 나무 지붕창으로 덮은 매달린 발코니가 있어 더 많은 단열재, 환기, 녹지 공간을 여유 있게 가져온다.

 

 

 

ⓒ Quang Dam

 

 

 

마지막이지만 가장 중요한 것은 미학에 관한 것이다.

-나무를 심고 실외 공간을 숨기는 또 다른 공간을 제공하기 위해 건물 펜스에 커다란 공간을 마련한다.

-펜트하우스 재료는 콘크리트 지붕과 나무 벽이다. 현관은 나무와 숫돌 바깥 층계로 디자인했고 공간을 친근하고 더욱 미학적으로 만든다. 다른 인테리어 재료로 자연적인 나무와 흰 HDF 또는 오크 베니어판 HDF를 따뜻하고 밝게 사용한다. 

-건물의 앞과 뒤로부터 도시를 향한 전망을 최대 두 개 얻을 수 있다.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Architect   H2

Location   19 Ho Quy Ly street, Thang Tam ward, Vung Tau city, Ba Ria - Vung Tau, Vietnam

Site area   100㎡

Building area   100㎡

Gross floor area   900㎡

Design period   2018

Completion   2018

Principal architect   Tran Van Huynh

Design team   Le Hoang Tam, Nguyen Thi Xuan Hai, Do Trong Nhan Kiet, Nguy?n đ?c Khanh

Structural engineer   Nguyen Van Trung

Electrical engineer   Mr Duong

Construction   Mr Duong

Photographer   Quang Dam




'Architecture Project > Multifamily' 카테고리의 다른 글

DUPLEX IN THE VALLEY  (0) 2020.07.22
GIRLS HOME  (0) 2020.07.21
HQL APARTMENT  (0) 2020.07.13
ONE THOUSAND MUSEUM  (0) 2020.07.07
GANGMUNAE GUEST HOUSE REMODELING AND INTERIOR  (0) 2020.07.02
HEIMHEIM  (0) 2020.06.30


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News














위로가기