ⓒ Edmund Sumner




At a busy intersection in Bansberia were three adjacent plots that one gentleman had procured over time. Visiting the Pool House and House of Sweeping Shadows encouraged him to approach ADS for his private residence. The client's prime requirement was that of a 12-foot tall boundary wall for ensuring privacy and security.




ⓒ Suryan and Dang




The main requirement of the client was for a secure and noise-free home. After due analysis of the corner plot for Wall House, it was observed that Building a wall along the junction’s corner posed as an obstuction towards perceiving oncoming traffic on either of the roads and would prove disastrous for this collision-prone junction. Reluctant to give up the idea of a tall boundary wall, it took Abin a period to six months to reason with and convince the client to appreciate the difficulty of the situation. It was finally agreed upon for the wall to be taken into the plot at the corner to provide an extension to the sidewalk and enable clear sight lines around the turn. The space outside the wall was landscaped with low-height shrubbery as a vibrant enhancement of the pavement.




ⓒ Edmund Sumner




Minimal setbacks and the unavoidable boundary wall prompted the idea of integrating the wall into the design of the House itself. It was designed with a combination of a contemporary Weathered Steel cladding in simple lines and carefully coordinated pattern complementing the timeless and monolithic feel of Silver Travertine. The large openings and the dramatic angles of the walls provide dynamic glimpses into and of the house from many vantage points.




ⓒ Edmund Sumner




Enveloped within this strategically articulated feature wall, the house is designed as an inward-looking series of masses with internal courtyards to bring in light and ventilation. The transition from outside to inside proves a spatial experience as one encounters open-to-sky, shaded and covered areas in a harmonious sequence. Multiple courtyards enabled a variety of experiences through lawns, ‘kund’ seating around a bio-pool, semi open sit-outs, decks and terraces to form an interesting, vibrant home.




ⓒ Suryan and Dang




Within the walls, the spaces interact closely with each other, across double-height spaces and large glazed walls. The lounge, living spaces and bedrooms are arranged to have interesting views of the pool and landscaping inwards and framed views outside. A dramatically sleek M.S. staircase is not just simply functional but also effortlessly sculptural. The unique combination of materials and elements, like the light and lofty M.S. staircase with the warm wooden frames and the modern weathered steel with the timeless stone cladding, lend a chic yet everlasting quality to the home.




ⓒ Edmund Sumner




강렬한 담벼락을 가진 서부 뱅골의 월 하우스


건축주는 안전하고 소음없는 집을 찾고 있었다. 이를 위해 가장 주요하게 요구한 것이 12피트 높이의 벽체였다. 하지만 주변 교차로와 코너를 분석한 결과, 도로 옆에 높은 담을 쌓는 것은 도로안전에 문제를 일으킬 수 있다는 결론이 나왔다. 건축가는 6개월의 기간 동안 건축주를 설득했고 마침내 담이 코너의 안으로 들어가 시야를 확보할 수 있도록 합의가 되었다. 담의 밖으로는 낮은 관목을 조성했다.




ⓒ Abin Chaudhuri




이후엔 축소시킨 담을 건물에 통합해보자는 아이디어가 제시되었다. 심플한 라인에 세심하게 조화된 패턴의 조화로 단단하고 짜임새있는 디자인을 완성했다. 넓은 개구부와 담의 극적인 각도 배치는 많은 각도에서 집의 안팎을 역동적으로 볼 수 있게 한다. 내부의 마당과 겹쳐진 매스들은 내부로 빛과 환기를 가져온다. 바깥에서 안쪽으로 이동하면서 하늘이 열린 구역과 그늘지고 덮인 구역을 계획된 순서로 만나게 되면서 풍부한 공간의 경험을 선사한다. 여러 마당을 통해 잔디밭, 수영장 주변의 쿤드 스타일 좌석, 데크, 테라스 등을 통해 흥미롭고 활기찬 주택이 나타난다.




ⓒ Edmund Sumner




층고를 다양하게 하고 큰 유리로 된 투명한 벽을 설치하면서 공간과 공간의 밀접한 상호 작용을 볼 수 있다. 화장실과 거실, 침실은 수영장과 조경을 바라볼 수 있게 배치되어 있다. 날렵하게 디자인된 M.S. 계단과 따뜻한 느낌의 목조 골조, 시간을 잊게 하는 석재 외피가 독특한 조화를 이루면서 견고한 품질을 제공한다.




ⓒ Edmund Sumner








CONCEPT DIAGRAM




SECTIONAL RENDER




1st FLOOR PLAN




2nd FLOOR PLAN







Architects   Abin Design Studio

Location   Bansberia, West Bengal, India

Gross floor area   640m²

Program   Single family house

Complete   2020. 1

Principal designers   Abin Chaudhuri

Design team   Abin Chaudhuri, Sonia Guha, Samya Ghatak, Abhinaw Alok

Structure   Soma Kazi

Interior accessories   Paromita Chatterjee, Soma Koiri

Colaboration   Debjit Samanta, Debkishor Das, Dipankar Mondal

Photographer   Edmund Sumner, Abin Chaudhuri, Suryan and Dang




'Interior Project > Residential' 카테고리의 다른 글

PIXEL HOUSE  (0) 2020.07.10
HOUSE ENFOLD  (0) 2020.07.10
WALL HOUSE  (0) 2020.07.10
Sleepless Residence  (0) 2020.07.10
SOU HOUSE  (0) 2020.07.07
K HOUSE  (0) 2020.07.03


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기