ⓒ Laurian Ghinitoiu




Arlington Public Schools The Heights Building opens as a cascade of green terraces fanning from a central axis, addressing the academic needs of Arlington’s two county-wide school programs while forming a vertical community within its dense urban context. Located along Arlington’s Rosslyn-Ballston corridor, The Heights merges two existing secondary schools – the H-B Woodlawn Program and the Eunice Kennedy Shriver Program – into a new 180,000sf building to accommodate an expected enrollment of up to 775 students. Working closely with Arlington Public Schools (APS), WRAP (West Rosslyn Area Plan) and the Arlington community, the design supports both H-B Woodlawn’s focus on trust and self-governance and Shriver’s extensive resources for students with specialized educational needs.




ⓒ Laurian Ghinitoiu




Situated within a compact urban site bounded by roads on three sides and a portion of Rosslyn Highlands Park, The Heights is conceived as a stack of five rectangular floorplates that rotate around a fixed pivot point, maintaining the community feeling and spatial efficiencies of a one-story school. Green terraces above each floor become an extension of the classroom, creating an indoor-outdoor learning landscape for both students and teachers — an educational oasis rather than a traditional school setting. A rotating central staircase cuts through the interior of the building to connect the four-tiered terraces, allowing students to circulate outside and forge a stronger bond between the neighborhood and the school. While the upper terraces are more suitable for intimate classes and quiet study areas, the spacious first terrace and 18,700sf recreation field also serve as public event venues for school-wide and neighborhood activities.




ⓒ Laurian Ghinitoiu




From Wilson Boulevard, students, teachers and staff are greeted by a triple-height lobby with stepped seating that double as an indoor gathering space for both student assemblies and public gatherings. Many of the school’s common spaces, including the 400-seat auditorium, main gymnasium, library, reception and cafeteria, are centrally located and directly adjacent to the lobby. Easy accessibility to the community-oriented programs hosted in the school encourages public interaction throughout the building, creating a welcoming environment while heightening the visual connectivity between the shared spaces. Other specialized student spaces include an art studio, science and robotic labs, music rehearsal rooms and two performing arts theaters.




ⓒ Laurian Ghinitoiu




The classroom bars serve as the primary organizing elements, surrounding a central vertical core that contains the elevators, stairs and bathrooms. As students enter from the central staircase, they are greeted by an expanded gradient of the color spectrum: each classroom bar is defined by its own color, combining intuitive wayfinding with a vibrant social atmosphere from the ground to the sky. The Shriver Program providing special education for students aged 11 to 22 occupy two floors of the building accessible from the ground floor, and have specialized spaces dedicated to support APS’ Functional Life Skills program as well as privacy and ease of accessibility: the gymnasium, courtyard, occupational physical therapy suite and sensory cottage are designed to aid in sensory processing. The Heights’ exterior is materialized in a graceful white glazed brick to unify the five volumes and highlight the oblique angles of the fanning classroom bars, allowing the sculptural form, the energy and the activity of the inside to take center stage. In keeping the surrounding neighborhood and former Wilson School in mind, the building’s material palette pays homage to the historical architecture of Old Town Alexandria.




ⓒ Laurian Ghinitoiu




계단식으로 지어진 알링턴 공립대안학교 알링턴 공립대안학교의 건물은 중앙 축으로부터 테라스가 쏟아지는 폭포처럼 펼쳐져 있다. 밀도 높은 도시적 맥락 안에서 알링턴 두 개 주의 학교 프로그램을 위한 학문적 수요를 수용할 수 있도록 수직적인 커뮤니티를 형성한다. 알링턴의 로슬린 볼스턴 회랑을 따라 위치한 이 학교는 775명의 학생들을 수용하기 위해 현존하는 두 개의 중학교(H-B 우드론 프로그램과 유니스 케네디 시라이버 프로그램)를 16,722.54㎡ 규모의 새로운 건물로 통합했다. 알링턴 공립학교(APS), WRAP(서부 로슬린 영역 계획), 그리고 알링턴 커뮤니티와 함께 면밀하게 작업함으로써, 건물 디자인은 H-B 우드론의 핵심 가치인 신뢰와 자치, 시라이버의 특화된 교육에 대한 수요를 뒷받침할 수 있도록 계획됐다.




ⓒ Laurian Ghinitoiu




세 면과 로슬린 하이랜드공원(Rosslyn Highlands Park) 한 부분의 길에 의해 경계가 구분된 작은 대지에 자리한 학교는 층별로 공동체적 느낌과 공간적 효율성을 보유하고 있으며, 고정된 중심점 주위를 회전하는 다섯 개의 직사각형 바닥 판의 적층으로 보인다. 각 층의 초록 테라스는 확장된 교실이며, 학생과 선생님 모두에게 전통적인 학교의 환경보다는 교육적인 오아시스로 내외부 교육 전경을 만들어 준다. 회전하는 중앙 계단은 학생들이 밖으로 순환하고, 이웃들과 학교 사이에서 더욱 강한 유대를 구축할 수 있게 하면서 네 단의 테라스로 연결하기 위해 건물 내부를 통과한다. 상단 테라스는 아늑한 교실들과 조용한 공부 영역에 더 적합한 반면, 넓은 첫 번째 테라스와 1,737.28㎡의 레크리에이션 필드는 학교와 이웃 활동을 위한 공공 행사 장소로 사용될 수 있다.




ⓒ Laurian Ghinitoiu




윌슨 대로에서부터 학생, 선생님 그리고 직원들은 학생 모임과 공공 모임을 위한 내부 집합 공간보다 두 배 넓은 계단형 벤치가 있는 3층 높이의 로비에 의해 환대 받는다. 400석의 강당, 주 체육관, 도서관, 리셉션, 그리고 카페테리아를 포함한 학교의 많은 공공영역은 중앙에 위치하며, 로비에서 직접적으로 연결된다. 학교에서 주최하는 커뮤니티 지향적 프로그램들로의 용이한 접근성은 공유 공간들 간의 시각적 연결성을 고조하고, 환대하는 환경을 조성하면서 건물 전체를 거쳐 공공 상호작용을 독려한다. 기타 특화된 학생 공간은 예술 스튜디오, 과학 및 로봇 실험실, 음악 리허설 실과 두 개의 공연 극장 등이 있다.




ⓒ Laurian Ghinitoiu




엘리베이터, 계단, 그리고 화장실을 포함한 중앙의 수직 코어를 감싸는 교실 창살은 기초적인 구성 요소의 역할을 한다. 학생들은 중앙 계단을 통해 들어오자마자 확장되는 색상 그라데이션 스펙트럼에 의해 환대 받는다. 각 교실의 창살은 교실별 색상으로 규정되며, 직관적인 웨이파인딩(Wayfinding)을 바닥부터 천장까지 활력 있는 사회적 분위기와 결합시킨다. 11세부터 22세까지의 학생들을 위한 특별 교육을 제공하는 시라이버 프로그램은 1층에서 접근 가능한 건물의 두 층을 차지한다. 이곳은 APS의 기능적 평생교육 프로그램을 지원하기 위해 만들어진 특화 공간들을 포함하고 있으며, 프라이버시와 쉬운 접근성을 갖추고 있다. 체육관, 정원, 작업 물리치료실, 그리고 감각의 오두막은 감각 발달을 지원하기 위해 설계됐다. 외부는 다섯 층의 볼륨을 통합하고 중심 공간의 지위를 위한 조형적 형태, 내부 에너지, 내부 활동을 허용하면서 교실 창이 펼쳐지는 비스듬한 각도를 강조하기 위해 우아한 흰색의 유약 처리 된 벽돌로 구현되었다. 건물의 재료는 주변 이웃들과 기존 윌슨 학교를 마음에 새기며, 알렉산드리아 올드 타운의 역사적인 건물의 재료를 반영했다.




ⓒ Laurian Ghinitoiu


ⓒ Laurian Ghinitoiu









SECTION



1st FLOOR PLAN







Architects   BIG

Location   Arlington, Virginia, USA 

Building area   16,700m²

Completion   2019 

Partners-in-Charge   Bjarke Ingels, Daniel Sundlin, Beat Schenk, Thomas Christoffersen 

Project manager   Aran Coakley, Sean Franklin 

Project leader   Tony-Saba Shiber, Ji-young Yoon, Adam Sheraden 

Design team   Amina Blacksher, Anton Bashkaev, Benjamin Caldwell, Bennett Gale, Benson Chien, Cadence Bayley, Cristian Lera, Daisy Zhong, Deborah Campbell, Douglass Alligood, Elena Bresciani, Elnaz Rafati, Evan Rawn, Francesca Portesine, Ibrahim Salman, Jack Gamboa, Jan Leenknegt, Janice Rim, Jin Xin, Josiah Poland, Julie Kaufman, Kam Chi Cheng, Ku Hun Chung, Margherita Gistri, Maria Sole Bravo, Mark Rakhmanov, Mateusz Rek, Maureen Rahman, Nicholas Potts, Pablo Costa, Ricardo Palma, Robyne Some, Romea Muryn, Saecheol Oh, Seo Young Shin, Seth Byrum Shu Zhao, Sidonie Muller, Simon David, Tammy Teng, Terrence Chew, Valentina Mele, Vincenzo Polsinelli, Zach Walters, Ziad Shehab 

Collaborators   LEO A DALY, Robert Silman Associates, Interface Engineering, Gordon, Theatre Projects, Jaffe Holden, Faithful+Gould, GHD, Hopkins Food Service, GeoConcepts, Haley Aldrich, The Sextant Group, Tillotson Design Associates, EHT Traceries, Lerch Bates, Sustainable Design Consulting 

Client   Arlington Public Schools 

Photographer   Laurian Ghinitoiu





해당 프로젝트는 건축문화 2020년 3월호(Vol. 466)에 게재 되었습니다.

The project was published in the March, 2020 issue of the magazine(Vol. 466).




'Architecture Project > Education' 카테고리의 다른 글

BOBERGSSKOLAN SCHOOL  (0) 2020.06.22
INTERNATIONAL SCHOOL OF DEBRECEN  (0) 2020.06.22
THE HEIGHTS BUILDING  (0) 2020.06.22
VIENNA WEST HIGH SCHOOL  (0) 2020.06.22
YIWU FOREIGN LANGUAGES SCHOOL  (0) 2020.06.19
KONGHANG HIGH SCHOOL  (0) 2020.06.19


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기