ⓒ Bruce Damonte


This project is a rebuild of an existing post 1991 Fire-storm house. Situated high on top of the Eastbay mountain range overlooking the city of Oakland, the site has unobstructed view’s toward the southwest Bay and Golden Gate. It was designed for a young family, who desired an open plan home that embraced the views of the bay and a connection to the existing garden.


ⓒ Bruce Damonte


The property has large redwood trees at the two longitudinal sides of the property, thus channeling ones focus from the front garden area to the to back views. The design consists of shrouding the open common space in a wood tube that connects the garden in the front to the viewing deck off the living space at the rear. Situated near the top of the mountain range, about 1800 feet above sea level the site is confronted with extreme weather and wide temperature swings. 


ⓒ Bruce Damonte


The roof of the tube form is warped out creating a large ventilation volume for the living space echoing the wisps of the coastal fog flowing inward, thus cooling the interior with the afternoon breezes. 


ⓒ Bruce Damonte


The main living space becomes the connector of the two contrasting outdoor spaces. Working with the existing floor plan the design transformed the kitchen area to open out and connect to the front yard garden and forming an outdoor dining area. A concrete planter/bench was placed to further define the outdoor garden space. 


ⓒ Bruce Damonte


Opposite of the remodeled kitchen the interior dining space seamlessly opens out to the viewing deck creating one large open space and extending the roof structure as a trellis to shelter the space from the direct sun. A new stair connects the main floor with the lower ground floor continuing the wood tube down through a crevasse to a media/projection room, bedroom and office area.


ⓒ Bruce Damonte


스카이라인 하우스

이 프로젝트는 1991년에 지어진 기존의 소방서 건물을 재건축한 것이다. 오클랜드시가 내려다 보이는 이스트 베이 산맥의 꼭대기에 위치한 이 장소는 남서쪽 베이와 금문교를 향해 탁 트인 전망을 가지고 있다. 이것은 만의 전망과 기존 정원에 연결되어 있는 개방형 평면의 주택을 원하는 젊은 가족을 위해 고안되었다.


ⓒ Bruce Damonte


그 대지는 대지의 두 세로 방향에 큰 삼나무를 가지고 있어서, 앞쪽 정원에서 뒤쪽 풍경으로 초점을 맞추고 있다. 이 디자인은 앞쪽 정원과 뒤쪽에 있는 거실에서 떨어진 전망 데크를 연결하는 나무튜브에 있는 공용 공간을 가리는 것으로 이루어져 있다. 


ⓒ Bruce Damonte


대지는 산맥의 꼭대기 근처에 위치해 있고 해수면에서 1800피트 정도 위에 위치하고 있으며, 이 지역은 극단적인 날씨와 폭 넓은 온도 변화에 직면해 있다. 튜브 모양의 지붕은 휘어진 형태로, 안으로 들어오는 안개를 반영하여 오후 바람으로 실내를 시원하게 해 주는 거실 공간을 위한 큰 환기 장치로 작용한다. 주 생활 공간은 대조적인 두 실외 공간의 연결 부분이 된다.


ⓒ Bruce Damonte


기존 평면도를 사용하여 설계된 이 설계는 주방 공간을 변화시켜 앞마당과 연결하고 옥외 식당 구역을 형성했다. 콘크리트 화분/벤치를 배치하여 옥외 정원 공간을 추가로 정의했다. 리모델링한 주방의 위치에 따라 전망 데크까지 매끄럽게 열린 내부 식당 공간이 하나의 큰 열린 공간을 만들고, 지붕을 격자구조물로 확장하여 직사광선으로부터 공간을 보호한다. 새로운 계단이 주요 층과 저층부를 연결하여 목재 튜브 틈을 통해 미디어/프로젝션 룸, 침실 및 사무실 공간으로 연결한다. 


SECTION


1st FLOOR PLAN


2nd FLOOR PLAN




Architect Terry & Terry Architecture

Location Oakland Hills, California, USA

Floor area 250.8㎡

Structural engineer Santos Urrutia Structural Engineers Inc.

Photographe Bruce Damonte






이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아메리카 | 미국
도움말 Daum 지도

'Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

SIHORU  (0) 2018.07.26
HANHWON_Horizontal House, Vertical House  (0) 2018.07.25
Skyline House  (0) 2018.07.18
Quiet House  (0) 2018.07.17
SPE House  (0) 2018.07.16
A-to-Z House  (0) 2018.07.04


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News






위로가기