ⓒ Chen Xiyu


This underground parking located in Nanjing Zhongshanmen Street, was abandoned due to functional adjustment. On the account of the unchangeable spatial form, creating a new function, and integrating with the surrounding environment elegantly, was the key to transforming this space. Considering the client demand, SODA Architects tried to create a place suitable for middle-aged and elderly people to visit and rest. 


ⓒ Chen Xiyu


The underground space has been re-divided into a different area for leisure, exhibition, communication, and business negotiation. This space is a combination of virtual reality and media materials. The reconstructed interior space utilizes a 270-degree curved LED screen that breaks down the darkness of the underground environment and enhances the interior brightness. The curved screen is located at the intersection of the line of sight of the L-shaped space, and the screen is gently wrapped from the wall to the ceiling. 


ⓒ Chen Xiyu


When people enter the space and walk through the straight passage, the 270-degree curved screen extends in front of the viewer, and will naturally attracts the people’s attention to its media content. The underground dead corner, which originally obstructed the line of sight, has been transformed into a core area for display and communication. And the L-shaped underground site has changed with the help of media materials, and has become a new type of space with useful value.


ⓒ Chen Xiyu


사이버 밸류

난징 중산문 거리에 위치한 이 지하 주차장은 용도 변경으로 인해 버려져 있었다. 변경할 수 없는 공간 형태 때문에 새로운 기능을 만들고 주위 환경과 잘 융합시키는 것이 공간 변형의 가장 핵심이었다. 고객들의 수요를 고려하여 소다 아키텍츠는 중장년층이 와서 쉬기에 적합한 공간을 만들려고 노력했다.


ⓒ Chen Xiyu


지하 공간은 레저, 전시, 커뮤니케이션 그리고 비즈니스 협상 공간들로 재분할되었다. 이 공간은 가상 현실과 미디어 재료들이 결합된 공간이다. 재건된 내부 공간은 내부 밝기를 높여주는 270도 곡면 LED 스크린을 사용해 지하 환경의 어두움을 무너뜨린다. 이 곡면 스크린은 L자형 공간의 시선 교차점에 위치해 있으며 벽부터 천장까지 부드럽게 감싸고 있다. 


ⓒ Chen Xiyu

ⓒ Chen Xiyu


공간에 들어가 직선의 복도를 통과하면 270도 휘어진 스크린이 앞으로 펼쳐지고, 스크린 속 미디어 콘텐츠는 자연스럽게 사람들의 이목을 끌 것이다. 기존에 시선을 방해하던 지하의 막다른 코너는 디스플레이와 커뮤니케이션을 위한 코어 영역으로 변화했다. L자형 지하 부지는 미디어 재료의 도움으로 변화할 수 있었고, 유용한 가치를 지닌 새로운 형태의 공간이 되었다.


ⓒ Chen Xiyu

ⓒ Chen Xiyu





FLOOR PLAN





Design   Jiang Yuan, Song Chen / SODA Architects 

Design team   Chen Fei, Zhang Zheng, Liu Panpan, Qiang Zhiwen, Wang Shan, Hao Zhiyuan, Wang Yueha, Shi Mingchunjian 

Location   Zhongshan Gate, Xuanwu District, Nanjing, China 

Area   1,730㎡ 

Completion   2019 

Constructor   Nantong Zhongxia Construction Engineering General Contracting Co., Ltd. 

Main material   Granite, Marble, Wood, LED display module 

Photographer   Chen Xiyu 




해당 프로젝트는 BOB 2019년 8월호(Vol. 181)에 게재 되었습니다.

The project was published in the August, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 181).









'Interior Project > Other' 카테고리의 다른 글

REFUSE! INDOOR CYCLING  (0) 2020.06.17
SALON DE COOK  (0) 2020.03.03
CYBER VALUE  (0) 2020.02.04


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기