ⓒ Shao Feng


From the architectural dimension, the store is designed to be a medium where customers can explore the relation between body and space. The layout is pure and simple, with a symbolic “milestone” placed at the center right on the central-axis. In addition, the church-like architectural form serve as an embodiment of SND’s brand belief, which is to strike a balance between keeping the brand per-sonality and catching on the fashion trends. 


ⓒ Shao Feng


Through its unique layout, customers can know clearly the routes and can view every product in display while walking, offering them a chance to select and compare goods easily. The design team had not only take into consideration the site's own narrow and linear characteristics, but also the brand's functional re-quirements for art, behavior, and display.


ⓒ Shao Feng


Within the cube, Various Associates continues the idea of symmetric design, offering the interior space a scared and ceremonial sense. Jewelry is displayed in the long straight showcase right in the middle, which is easy for customers to choose carefully. Luxury brands of haute couture are displayed in both sides, and are illuminated with professional soft lightening so as to show the texture of the clothes. The reception desk is curved and stands at the heart of the space, dividing the display area and the rest area in the cube while offering timely services to customers in need.


ⓒ Shao Feng


SND 바이어 샵

건축적인 차원에서 상점은 고객이 신체와 공간의 관계를 탐색할 수 있는 매체가 되도록 설계되었다. 배치는 순수하고 단순하며, 상징적인 “이정표”가 중심축의 오른쪽 중앙에 배치된다. 또한 교회와 같은 건축 양식은 브랜드 개성을 유지하고 패션 트렌드를 따라잡는 것의 균형을 맞추기 위한 SND의 브랜드 신념을 구체화하는 역할을 한다.


ⓒ Shao Feng


독창적인 배치를 통해 고객은 경로를 분명히 알 수 있으며, 걷는 동안 모든 제품을 볼 수 있으므로 상품을 쉽게 선택하고 비교할 수 있다. 디자인팀은 현장 자체의 좁고 긴 특징뿐만 아니라 예술, 행동 및 디스플레이에 대한 브랜드의 기능 요구 사항을 고려했다. 


ⓒ Shao Feng


큐브 안에서 베리어스 어소시에이츠는 내부 공간에 신성하고 의식적인 감각을 제공하는 대칭 설계에 대한 아이디어를 계속 이어가고 있다. 쥬얼리는 중간에 길게 늘어선 쇼케이스에 전시되어 고객이 신중하게 선택하기 쉽다. 고급 여성 패션 브랜드들은 양쪽 면에 전시되어 있으며 전문적인 부드러운 조명으로 옷의 질감을 보여준다. 프런트 데스크는 구부러져 있고 공간의 중심에 위치해 큐브의 전시영역과 휴식공간을 나누며 도움이 필요한 고객에게 적시에 서비스를 제공한다. 


ⓒ Shao Feng

ⓒ Shao Feng




FLOOR PLAN




Design   Dongzi Yang / Various Associates 

Project leader   Qianyi Lin 

Designer team   Dongzi Yang, Jingjing Tang

Location   Shin Kong Place, Chongqing, China 

Completion   March 2019 

Area   288m² 

Professional lighting supplier   Viabizzuno 

Photographer   Shao Feng



해당 프로젝트는 BOB 2019년 7월호(Vol. 180)에 게재 되었습니다.

The project was published in the July, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 180).






'Interior Project > Retail' 카테고리의 다른 글

SUOFEIYA WORKSHOP  (0) 2019.11.12
SND Buyer’s Shop  (0) 2019.11.11
THÉ LATITUDE  (0) 2019.11.11
RONDE TCM CLINIC  (0) 2019.10.25


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기