ⓒ Gerhard Heusch


The residence is located at the end of a cul-de-sac on a promontory elevated above legendary Mulholland Drive in Los Angeles. It was originally built in 1961 and the renovation and addition was to reflect the mid-century-style architecture o that time.


ⓒ Gerhard Heusch


The pad area was enlarged by building retaining walls on all three sides of the garden area and thereby creating the space for a curved infinity pool that followed the contours of the topography and the water edge was designed purposely to blend in with the distant view of downtown. 


ⓒ Gerhard Heusch


In order to create enough space for a pool, the existing living room was demolished; for not only did it offer limited openings to the garden, it certainly lacked any perspective of downtown. The newly design space allows the entire living room area to be open on three sides and thereby creating a seamless flow between the inside and outdoor.  


ⓒ Gerhard Heusch


A terrazzo finished was selected that further blends the two areas together and the same finish was used for the bathroom surfaces and countertops. The building is layered in the use of materials including plaster, stone, terrazzo and large expanses of glass. Internally it is arranged as a series of redesigned individual open-plan spaces with a maximum of transparency to the outdoor surroundings.


ⓒ Gerhard Heusch


레지던스는 로스앤젤레스(Los Angeles) 전설적인 멀홀랜드 드라이브(Mulholland Drive)에서 높이 솟은 곶의 막다른 골목 끝에 있다. 레지던스는 원래 1961년에 지어졌으며, 보수와 증축은 중세기 건축물의 스타일을 반영하기 위한 것이었다.

 

ⓒ Gerhard Heusch


패드 영역은 정원의 면에 옹벽을 쌓아서 지형 윤곽을 따라 곡선을 이루는 인피니티 공간을 만들었으며, 수영장의 가장자리는 의도적으로 도심지의 원거리 전망과 조화를 이루도록 설계되었다. 수영장을 위한 충분한 공간을 확보하기 위해 기존의 거실을 철거했다. 그것은 정원에만 국한된 입구를 제공했을 뿐만 아니라, 확실히 도심에 대한 관점도 부족했기 때문이다


ⓒ Gerhard Heusch


새롭게 디자인된 공간은 거실 공간 전체를 면으로 열어 실내와 외부 간의 원활한 흐름을 조성한다 부분을 보다 혼합할 있는 마감재로 테라조(terrazzo) 선택했으며, 욕실 표면과 조리대에 동일한 마감재를 사용했다.

 

ⓒ Gerhard Heusch


건물은 석고, 석재, 테라조(terrazzo) 대형 유리와 같은 재료를 사용하여 층을 이루고 있다. 내부적으로 그것은 야외 환경에 최대한의 투명성을 지닌, 재설계된 일련의 개개의 열린 계획 공간으로서 배치된다.


FLOOR PLAN_BEFORE


FLOOR PLAN_AFTER




Architects Heusch Inc

Location Los Angeles, USA

Site area 1,730㎡

Project Area 550㎡

Lead Architect Gerhard Heusch

Landscape Architect Madison Cox

Construction Star Construction

Project Year 2017 

Photographs Gerhard Heusch




'Architecture Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

Mews House  (0) 2018.08.20
Yamashina House  (0) 2018.08.17
Residence Overlooking Mulholland Drive  (0) 2018.08.16
Stealth Building  (0) 2018.08.13
House in Tarumi  (0) 2018.08.09
House in Ouji  (0) 2018.08.06


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기