ⓒGarcês

 

 

A geometric exterior that hides a bright and Portuguese holiday home. Developing a project for a house uniquely for vacations has challenged us to create a spatial and programmatic concept that reflects this specificity. We sought to understand the qualities of a vacation home and we focused on some characteristics that seemed essential to us. An inner spatial organization that allowed a strong coexistence among its users, a very close relation between the social area and its exterior, and an atmosphere that revived the morphology of traditional Portuguese houses in the countryside. The proposal has resulted in an unusual dialogue between modern and traditional.

 

In the exterior, we tried to develop a contemporary language, with pure and simple forms. These modern volumes conceal an interior that exploits a spatiality that takes advantage of the two-story roofs. Despite its modern language, we have provided the exterior with materials that also explore the more artisan side of the country houses, through the use of wood in the doorways and, white ceramic brick.

 

The front facade is the most reserved one, since we tried to turn the house to the interior of the plot, where the main outdoor living spaces are located. The main entrance itself is protected by a wall that creates a feeling of intimacy. Also, in the parking area, located at the right side of the house, another wall was placed to protect the pool area on the back of the plot.

 

Here are located the main outdoor spaces, relating to the swimming pool. An outdoor dining area and a barbecue extend the kitchen to the exterior shaded by a Jasmin plant that grows on a pergola made by steel cables. Larger windows are also in this area, enhancing the constant relationship between interior and exterior.

 

As a family that loves gastronomy and welcomes guests, the kitchen will be a prominent space in the family dynamic. We sought that this space could communicate directly with the outside and the swimming pool.

Returning to the concept that motivates this project, we wanted to explore inside the house some characteristics of interior rural houses that have accompanied us since childhood. Variable ceiling heights and gable roofs were explored in the social areas of this house, resulting in a very interesting volumetry. It creates spatial hierarchies and stimulates dynamics for those who experience the house.

 

We sought to develop a house with identity, both outside and inside. Furthermore, it can bring together two distinct languages, one inside (more traditional) and one outside (more modern), with the best qualities of both. Consequently, it becomes a space that is a discovery. Who passes by cannot idealize the spatial richness of the interior, nor do those inside understand how the exterior presents such an elegant and minimalist language. This is a modern house for a country experience.

 

 

 

 

ⓒGarcês

 

 

간결한 외관으로 밝은 휴양지를 감싼 집, 브레조스 다 카레게이라 하우스

휴가를 위한 집을 설계하는 것은 특이성을 반영하는 공간과 프로그램의 개념을 만드는 일이다. ‘휴가’를 위한 주택에 필요한 것이 무엇인지 이해하기 위해 노력했고, 필수적인 몇 가지를 정하고 그것들에 집중했다. 서로 공존할 수 있는 집이면서 공용공간과 연결된 외부공간, 포르투갈 시골의 전통적인 주택의 분위기 등 브레조스 다 카레게이라 하우스는 현대와 전통 사이의 특이한 대화를 제안하는 집이다.

 

외관은 순수하고 단순한 형태의 모던한 모습으로 만들었다. 현대적인 볼륨은 2층 높이를 가진 내부 공용공간을 가린다. 현대적인 형태지만 출입구와 흰색 세라믹 벽돌을 사용하여 시골집의 기능적인 재료로 외부를 마감했다. 집을 땅의 안쪽에 있는 마당으로 향하게 하면서 정면 파사드는 가장 단순해졌다. 대문은 익숙한 벽으로 보호된다. 또한, 집의 오른쪽에 있는 주차장 뒤편으로 수영장이 연결되기 때문에 이곳에도 벽을 세워야 했다.

 

메인 외부 공간들은 수영장과 연결된다. 야외 다이닝 공간과 바비큐장 위로는 강철 케이블로 퍼골라를 설치했다. 퍼골라 위로 자라는 재스민은 그림자를 드리우며, 내부의 주방을 외부로 확장시킨다. 또한, 대형 창문을 두어 내부와 외부가 지속해서 소통할 수 있도록 했다. 맛있는 요리를 하는 것을 좋아하고 손님을 맞이하는 가족들에게 부엌은 가장 활발한 장소가 될 것이다. 부엌은 외부공간, 수영장과 바로 소통할 수 있다.

 

이 프로젝트의 콘셉트로 돌아가서, 우리는 어린 시절부터 함께한 시골집의 몇 가지 특징을 내부에서 느낄 수 있도록 하고 싶었다. 다양한 높이의 천장은 재밌는 볼륨을 만들어 냈다. 공간의 높이차는 공간의 위계를 만들고 활동적으로 만든다. 우리는 외부와 내부에서 모두 아이덴티티가 살아있는 집을 만들고자 했다. 또한, 구별되는 다른 언어를 사용해 전통(내부)과 현대(외부)의 좋은 특성을 하나로 묶어 공간으로 구현해냈다. 지나가는 사람들은 이 공간의 풍요로움을 그려볼 수 없으며, 내부에서는 외관이 얼마나 우아하고 군더더기 없는지 이해할 수 없다. 이 집은 시골을 경험할 수 있는 현대적인 집이다.

 

 

 

 

ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
ⓒGarcês
SECTION
SECTION
SECTION
1st FLOOR PLAN
2nd FLOOR PLAN

 

 

Architects  Estúdio AMATAM │ 스튜디오 아마탐
Location  Pinhal, Comporto, Portugal
Program  Single family house
Building area  220.3㎡
Gross floor area  598㎡
Design period  2017. 7 - 2018. 6
Construction period  2019. 2 - 2021. 5
Completion  2021. 5
Structure  Reinforced concrete
Structural engineer  Estudi Cuyas 38 SL
Electrical engineering Watt Hora
Mechanical engineering Engenharia 3.4
Construction Fernando Pedreiro
Photographer Garcês

 

해당 프로젝트는 건축문화 2022년 4월호(Vol. 491)에 게재되었습니다.
The project was published in the April, 2022 recent projects of the magazine(Vol. 491).

 

April 2022 : vol. 491

Contents : RECORDS DIÉBÉDO FRANCIS KÉRÉ, WINNER OF THE 2022 PRITZKER ARCHITECTURE PRIZE 2022년 프리츠커 건축상 수상자, 디에베도 프란시스 케레 : NEWS / COMPETITION / BOOKS : SKET..

anc.masilwide.com

 

estudio AMATAM - urban, architecture and interior design office in Almada

Architecture, Interior Design and Urbanism in Almada - Since 2011, the AMATAM studio has embraced new challenges in the most diverse areas of Architecture.

estudioamatam.com

 




'Architecture Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

CASA PR  (0) 2022.06.23
BREJOS DA CARREGUEIRA HOUSE  (0) 2022.06.21
KELK HOUSE  (0) 2022.06.20
HADOHILLJO TOWNHOUSE  (0) 2022.06.20
SAME & DIFFERENT  (0) 2022.06.13
YAH (Yen-A-Kart House)  (0) 2022.06.13


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일














위로가기