ⓒFrancis Dzikowski

 

 

 

City Kids is a new childhood education center located in Williamsburg, Brooklyn. Six preschool classrooms open onto a central double height courtyard gathering space lit by a large storefront window. The courtyard features a thickened wall that incorporates the reception desk and storage cubbies and provides a central gathering space for the classrooms. Windows of varying shapes and sizes in the interior façade allow borrowed light to enter the surrounding spaces on both levels and provide visual access for children and teachers. The classrooms are interconnected through double doors and through shared spaces such as bathrooms and play sinks, with half height walls that allow for visual privacy for the kids and monitoring capability for the teachers.

 

The after school program for elementary school students is accessed up the stairs at the reception area. Apertures bring light and views to the courtyard and the street. Lockers wrap the courtyard volume, in the form of a city skyline. Specialized classrooms for cooking, theater, STEM, and movement are accessed off of the upper hallway. A lounge with bleacher seats provides a place for informal gathering. Light fixtures of different types and sizes are suspended to provide an animated ceiling plane. Plank flooring is also used to wrap the entries to the classrooms and windows. Acoustical felt panels cut into graphic shapes provide visual interest. The pandemic prompted some ventilation improvements in the form of electronic and ultraviolet light HVAC filters, touchless security and check in points, as well as the addition of operable windows to bring light and air to all classrooms.

 

 

 

ⓒFrancis Dzikowski

 

 

 

City Kids는 뉴욕 브루클린의 윌리엄스버그에 위치한 유아 교육 센터다. 6개의 유치원 교실은 전면 창으로 밝혀진 중앙의 이중 높이 뜰로 열려 있다. 안뜰은 리셉션 데스크와 수납공간이 있는 두꺼운 벽이 있으며, 강의실을 위한 중앙 모임 공간을 제공한다. 내부 파사드의 다양한 모양과 크기의 창은 빛이 두 층의 주변 공간으로 들어갈 수 있도록 하고 어린이와 교사에게 시각적인 접근을 제공한다. 교실은 이중 문과 욕실 및 세면대와 같은 공유 공간을 통해 상호 연결되며 아이들의 눈높이에 맞춘 낮은 벽은 시각적 프라이버시를 지켜주고, 교사의 모니터링을 가능하게 한다.

 

리셉션 구역의 계단을 올라가면 초등학생 방과 후 프로그램 공간이 있다. 창들은 뜰과 복도에 빛과 전망을 가져다 준다. 사물함이 도시 스카이라인 형태로 안뜰을 둘러싸고 있다. 요리, 연극, STEM 및 운동을 위한 특수교실은 위 복도에서 접근할 수 있다. 관람석이 있는 라운지는 비공식적 모임을 위한 장소를 제공한다. 다양한 유형과 크기의 조명 설비가 매달려 애니메이션 천장 평면을 제공한다. 판자 바닥재는 또한 교실과 창문에 사용된다. 그래픽 형태로 절단된 음향 펠트 패널은 시각적 흥미를 제공한다. 

 

 

 

ⓒFrancis Dzikowski

 

 

 

ⓒFrancis Dzikowski

 

 

 

ⓒFrancis Dzikowski

 

 

 

ⓒFrancis Dzikowski

 

 

 

ⓒFrancis Dzikowski

 

 

 

ⓒFrancis Dzikowski

 

 

 

ⓒFrancis Dzikowski

 

 

 

ⓒFrancis Dzikowski

 

 

 

ⓒFrancis Dzikowski

 

 

 

ⓒFrancis Dzikowski

 

 

 

Architects   BAAO Architects
Location   Brooklyn, New York
Area  1021.93㎡
General Contractor   PSG
Structural engineer   Ralph Albanese
Mechanical engineer   Ralph Albanese
Photographer   Francis Dzikowski

 

Flooring   Roppe
Furniture   Community Playthings
Tile   Tilebar




'Interior Project > Education' 카테고리의 다른 글

iA Financial Group Workshop  (0) 2022.02.23
City Kids Educational Center  (0) 2022.01.19
The Playful Houses  (0) 2021.09.06
The Playful Objects  (0) 2021.09.03
Seoul Jeongmin School _Sensory Playroom & Physical Exercise Room  (0) 2021.04.19
WINDSOR BILINGUAL KINDERGARTEN  (0) 2020.04.14


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일















위로가기