ⓒ Mr. Dinesh Mehta

 

 

 

The site for this house lies along a busy arterial road and is on the peripheral edge of an extensive plotted development for private homes. The house is planned to allude to the traditional Indian courtyard house in response to the climate of the location. Temperatures in the lengthy summer months are in excess of 35° C, with the sun in the southern hemisphere. The extensive requirements of the 6 bedroom house are interspersed with sheltered open terraces and landscaped gardens around a 2 floor high naturally ventilated courtyard.

 

 

 

 

ⓒ Mr. Dinesh Mehta

 

 

 

Patterned screens derived from traditional Indian architecture and the famous Lucknow 'chikan' embroidery sheath outdoor seating areas for each room on the south, west and east sides. These screens provide shelter from the sun, create different light patterns throughout the day and mitigate traffic noise from the busy arterial road on the southern side.

 

 

 

 

ⓒ Mr. Dinesh Mehta

 

 

 

Large glass windows on the northern side allow indirect light to infuse the internal spaces of the house. Varying volumetric proportions with differing sectional spaces create an individual identity to each living space with the courtyard cohesively integrating them together.

 

 

 

 

ⓒ Mr. Dinesh Mehta

 

 

 

이 주택의 부지는 번잡한 간선도로를 따라 위치해 있으며, 민간 주택 공사를 위한 광범위한 도시 개발 지역의 주변 가장자리에 있다. 이 집은 지역의 기후에 대응하여 인도의 전통적인 안뜰 집을 콘셉트로 계획되었다. 여름의 기은은 35도를 넘는다. 6개의 침실을 가진 이 주택의 안마당 주변에 개방형 테라스와 조경된 정원을 계획했다.

 

 

 

 

ⓒ Mr. Dinesh Mehta

 

 

 

남쪽, 서쪽 및 동쪽의 각 방에는 전통적인 인도 건축 양식과 '럭나우 치칸' 자수 무늬의 패턴 스크린이 배치되어 있다. 이 스크린들은 햇빛을 피하고 다양한 빛의 패턴을 만들고 남쪽의 혼잡한 도로에서 오는 교통 소음을 완화한다.

 

 

 

 

ⓒ Mr. Dinesh Mehta

 

 

 

북쪽 입면의 커다란 유리창은 집 내부공간에 자연광을 스며들게 한다. 단면 공간이 다른 다양한 실들은 안뜰로 통합되며 각 생활공간에 개별적인 정체성이 생긴다.

 

 

 

 

ⓒ Mr. Dinesh Mehta

 

 

 

 

DIAGRAM

 

 

 

 

SECTION

 

 

 

 

ⓒ Mr. Dinesh Mehta

 

 

 

 

ⓒ Mr. Dinesh Mehta

 

 

 

 

ⓒ Mr. Dinesh Mehta

 

 

 

 

ⓒ Mr. Dinesh Mehta

 

 

 

 

1F PLAN

 

 

 

 

2F PLAN

 

 

 

Architect  Sanjay Puri Architects
Location  Lucknow, India
Gross floor area  790m2
Completion  2019
Principal architect  Nina Puri & Sanjay Puri
Interior design  Nina & Sanjay Puri Architects
Landscape design  Envision
Photographer  Mr. Dinesh Mehta




'Architecture Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

Up There!  (0) 2021.08.31
Palo Alto Residence  (0) 2021.08.30
Langlois-Lessard Residence  (0) 2021.08.26
BRICK HOUSE  (0) 2021.08.25
River House  (0) 2021.08.24


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일














위로가기