© Marco Cappelletti

 

 

The new Academy of Music to Camerino is giving the structure a significant contemporary look. The project not only returns the local Academy of Music to Camerino, aimed at welcoming over 160 students and the many cultural initiatives of the community, but also gives the university city a new architectural identity.

 

 

 

© Marco Cappelletti

 

 

The idea that guided the design was to create a volume that amazed, not only up close, but also from afar. With clean and elegant lines, the building, which is spread over two levels, stands out for its ethereal skin in white sheet metal panels with perforations of varying size. Inspired by the rarefaction and dynamism of clouds, the inclined volume, lying on the slope of the ground and on a glass curtain marked by grey pillars, dissolves into the context.

 

 

 

© Marco Cappelletti

 

 

The north façade presents the volume as a box, with the panels suspended a few tens of centimetres from the ground. The two side elevations, on the other hand, show the inclination and slope of the land. The dichromatism of the façade, offered by the dark grey of the external structure, the fixtures and the white of the sheet metal cladding, outlines a graceful but resolute volume. A shady garden and the lower square constitute new open spaces available to the whole community.

 

 

 

© Marco Cappelletti

 

 

The interior design of the auditorium, aimed at enhancing the space despite its modest size, is characterized by the dynamic use of materials. Concrete, which defines the main surfaces that forge the structure, from the stoneware floor, to the back wall towards the foyer, and from the exposed upper floor to the structural elements. The 180-seat stalls spread over three sectors. The back wall, entirely transparent, connects the auditorium directly with the foyer, expanding the perception of space. An orange resin staircase brings great liveliness and energy to the environment. The two larger classrooms at the back house recording studios and electronic music lessons-concerts. In contrast to their counterparts, they are dark grey in colour and have special micro-perforated wooden panels on the walls that optimize their acoustic performance. In all the rooms on the upper floor, the circular windows positioned at two different heights welcome in the light that filters through the multiple perforations of the panels.

 

 

 

© Marco Cappelletti

 

 

Open all year round and ready to host conferences, events, study activities and workshops at the service of the community, the new architecture presents itself as an educational and innovative forge dedicated to music, capable of giving Camerino a role of reference in the cultural panorama of the Marche region and beyond.

 

 

 

© Marco Cappelletti

 

 

언덕 위 움직이는 구름같은 파사드를 가진 지역문화공간, 카메리노 음악 학원

160명 이상의 학생들과 지역 사회의 문화 활동을 수용하기 위한 공간인 이 프로젝트는 지역 음악 아카데미를 카메리노로 돌려줄 뿐만 아니라, 대학 도시에 새로운 건축적 정체성을 부여한다.

 

 

 

© Marco Cappelletti

 

 

깔끔하고 우아한 선으로 이루어진 이 건물은 2층에 걸친 총 600m2의 면적을 자랑하며, 다양한 크기의 천공이 있는 흰색 금속 패널의 미묘한 외피가 돋보이는 곳이다. 구름의 희미함과 역동성에서 영감을 얻어 기울어진 매스는 경사진 지면과 회색 기둥이 특징인 유리 커튼에 누워 있어 주변 환경 속으로 녹아드는 것처럼 보인다.

 

 

 

© Marco Cappelletti

 

 

거리와 위쪽 정원에서 보이는 북쪽 파사드는 매스를 상자처럼 보이게 하며, 패널은 지면에서 조금 떨어진 곳에 매달려 있다. 반면, 양옆의 측면은 땅의 경사도를 보여준다. 외부 구조의 짙은 회색과, 고정 장치 및 판금 클래딩의 흰색이 제공하는 파사드의 이색성은 주변과 완벽하게 통합된 동시에 도시 스카이라인을 상징하는 우아하면서도 단호한 매스를 그려낸다. 그늘진 정원과 아래쪽 광장은 지역 전체가 사용할 수 있는 새로운 열린 공간을 구성한다.

 

 

 

© Marco Cappelletti

 

 

강당의 내부는 다양한 재료가 사용되어 공간의 역동성을 준다. 다양한 경사의 매달린 패널, 원형 스트립, 측면 벽에서 나오는 패널, 목재로 완전히 덮인 배경과 회전 패널이 있는 무대 등 실을 구성하는 여러 표면과 요소의 오크 나무가 있고, 콘크리트가 바닥에서 현관을 향한 뒷벽, 노출된 2층에서 구조 요소까지 형태를 구축한다. 180석 규모의 좌석은 3개 구역에 걸쳐 있다. 완전히 투명한 뒷벽은 강당을 로비와 직접 연결하여 공간에 대한 인식을 확장한다. 로비에는 직사각형 목재 칸막이가 뒷벽에서 가천장까지 서있으며, 흰색 외피에 의해 생성된 매스의 위치로 정의된 긴장감을 따라 입구 파사드 쪽으로 기울어진다. 교실에서는 필요한 가구와 악기 외에도 거울과 목재 패널이 있어 학생들이 악보를 이용해 개성 있게 꾸밀 수 있다. 뒤편에는 녹음 스튜디오와 전자 음악 수업 및 콘서트를 위해 사용할 있는 두 개의 큰 교실이 있다. 건너편 공간과 달리 어두운 회색이며, 벽에는 특수 미세 천공 목재 패널이 있어 최적화된 음향 성능을 가지도록 만든다. 2층의 모든 실에서 두 개의 다른 높이에 위치한 원형 창문은 패널의 수많은 구멍 틈으로 빛을 들어오게 한다.

 

 

 

© Marco Cappelletti

 

 

지역 사회의 콘퍼런스, 이벤트, 연구 활동 및 워크숍을 주최할 이 건축물은 음악을 위한 교육적이고 혁신적인 창조 공간으로서, 카메리노가 마르쉐 지역과 그 너머의 지역에 문화적 다양성을 제공하는 역할을 충분히 감당할 수 있도록 한다.

 

 

 

© Marco Cappelletti

 

 

© Marco Cappelletti

 

 

© Marco Cappelletti

 

 

SECTION

 

 

FLOOR PLAN

 

 

Architects  ALVISI KIRIMOTO + HARCOME
Location 
Camerino, Macerata, Italy 
Site area 4,650m2 
Building area 600m2 
Design team (Alvisi Kirimoto)Massimo Alvisi, Junko Kirimoto, Silvia Rinalduzzi / (Harcome) Andra Gianfelici 
CM, Coordinator Engineer Paolo Bianchi 
Completion 2020. 10 
Client Andrea Bocelli Foundation
Photographer Marco Cappelletti 

 

 

해당 프로젝트는 건축문화 2021년 2월호(Vol. 477)에 게재 되었습니다.

The project was published in the February, 2021 issue of the magazine(Vol. 477).

 

February 2021 : vol. 477

Contents : RECORDS THE EXPERIMENT TO FACE A REALITY IN AN INFINITE GRID : NEWS / COMPETITION / BOOKS : SKETCH PINK PAVILION IN PAVLOVSK / NEVEROVA OLESYA : RECENT PROJECT GLAMTREE RESORT EMBRACES N..

anc.masilwide.com

 




'Architecture Project > Education' 카테고리의 다른 글

CAMERINO ACADEMY OF MUSIC  (0) 2021.04.07
HELSINKI CENTRALLIBRARY OODI  (0) 2021.03.26
DEICHMAN LIBRARYIN IN OSLO  (0) 2021.03.25
CHARLES LIBRARY AT TEMPLE UNIVERSITY  (0) 2021.03.24
DRUMMONDVILLE PUBLIC LIBRARY  (0) 2021.03.23
PÉLISSANNE MEDIA LIBRARY, PARK AND PUBLIC PASSAGE  (0) 2021.03.22


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기