ⓒ Phil Bernard




Warm haven with panoramic summit   Set in rock, touching the sky and crowning the mountain as it rises above the trees, the Chalet du Sommet stretches out over the horizon to establish a dialogue with the surrounding landscape. Delicately installed on the summit of Mount Brome, with restraint and respect, the building fades into its context and contributes to the impressive experience of the site by framing the surrounding landscape and the expanse of the extensive panorama of the Monteregian hills. The result of an in-depth reflection on the relationship between landscape and architecture, the concept developed by our team not only preserves the integrity of the landscape, but enhances the experience of its users who can appreciate the natural beauty of the surrounding area. 




ⓒ Phil Bernard




The long, articulated white volume hugs the shape of the summit and emphasizes, like a simple line, the splendour of the mountain. From below, the chalet exposes its interior wooden shell which, in the evening, diffuses a soft and natural light onto the summit. Compressing the space at certain times, dilating it at others, the architecture unfolds on several levels, offering spectators different observation points within the building. Like a warm, natural wooden nest, this place of rest, relaxation and contemplation allows visitors a break from the elements while remaining in contact with nature. In addition to the chalet, the project includes the chairlift and landing, the maintenance vehicle garage and the welcome pavilion of the ski resort that has enlivened the City of Bromont for many years. Already popular with clients and visitors to the region, the summit chalet contributes to making the site a must-see destination as well as a point of pride for Bromont.




ⓒ Phil Bernard




브로몽 산 꼭대기의 아늑한 쉼터, 브로몽 서미트 샬레

탁 트인 정상이 보이는 따뜻한 안식처   바위에 자리 잡아 하늘에 닿으며, 산이 나무 위로 솟아오르는 꼭대기를 장식하는 서미트 샬레는 수평선 위로 펼쳐져 주변 풍경과 대화를 나눈다. 절제와 존중으로 브로몽 산 정상에 정교하게 설치된 이 건물은 주변 풍경과 어우러지며 몬 테레지아 언덕의 광활한 풍경을 배경으로 장소에 대한 인상 깊은 경험을 제공한다. 조경과 건축의 관계에 대한 깊이 있는 성찰의 결과로, 이 프로젝트의 콘셉트는 조경의 무결성을 보존할 뿐만 아니라 주변 지역의 자연미를 감상할 수 있는 사용자의 경험을 극대화한다. 




ⓒ Phil Bernard




디테일이 살아있는 기다란 흰색 매스는 정상의 형태를 감싸고, 단순한 선처럼 산의 화려함을 강조한다. 아래에서 샬레는 내부의 나무 외피를 드러내고 저녁에는 부드러운 자연스러운 불빛을 정상으로 퍼트린다. 특정 시간에 공간을 압축하고 다른 때에는 확장하는 이 건축물은 여러 겹으로 펼쳐져 방문객에게 건물 내에서 다른 관찰 지점을 제공한다. 따뜻한 자연 속의 나무 둥지처럼 휴식, 사색의 장소는 방문객들이 자연과 접촉하면서 일상으로부터 휴식을 취할 수 있도록 한다. 샬레 외에도 이 프로젝트에는 체어리프트와 도착 공간, 유지 보수를 위한 차고, 그리고 수년 동안 브로몽 시를 활기차게 만든 스키 리조트의 웰컴 파빌리온을 아우르고 있다. 이미 지역의 관광객과 방문객들에게 인기있는 서미트 샬레는 이 장소를 꼭 봐야 할 목적지이자 브로몽의 자랑거리로 만드는 데 기여하고 있다.




ⓒ Phil Bernard


ⓒ Phil Bernard


ⓒ Phil Bernard


ⓒ Phil Bernard


ⓒ Phil Bernard


ⓒ Phil Bernard







SKETCH





SECTION





2nd FLOOR PLAN






Architects   Lemay

Location   Bromont, Quebec, Canada 

Program   Sport facilities 

Building area   556m²

Completion   2019 

Principal architect   Eric Pelletier 

Project architect   Eric Pelletier 

Client   Bromont – Montagne d’expériences 

Photographer   Phil Bernard




해당 프로젝트는 건축문화 2020년 11월호(Vol. 474)에 게재 되었습니다.

The project was published in the November, 2020 issue of the magazine(Vol. 474).




'Architecture Project > Cultural' 카테고리의 다른 글

JEON-IL BUILDING 245 REMODELING  (0) 2021.01.27
SHOUGANG NO.3 BLAST FURNACE MUSEUM  (0) 2021.01.22
BROMONT SUMMIT CHALET  (0) 2021.01.07
WUXI TAIHU SHOW THEATWER  (0) 2020.12.23
HANGZHOU YUHANG OPERA  (0) 2020.12.22
ZUIDPLEIN THEATER  (0) 2020.12.21


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기