ⓒ Sean O'Conner




The Society Hotel Bingen is a new lodging and recreational destination for visitors seeking a refined, off-the-beaten-trail experience in the Columbia River Gorge National Scenic Area. Initiated in 2017, Society Hotel Bingen consists of five distinct yet related components across a multifaceted campus, including the adaptive reuse of a former school, twenty individual hotel cabins, a covered pathway, a spa and bathhouse building, and a sanctuary. Anchoring the retreat is the 80-year-old Bingen Schoolhouse, which was originally constructed in 1908, and was rebuilt in 1937 by the Civilian Conservation Corps.




ⓒ Micah Cruver




Sited near the riverfront within a residential setting, the main schoolhouse building offers 10 private standard rooms and two 24-bed hostels, as well as a library in the reception area, lockers in the hallway and a refurbished gym open to guest use. The floors are all original to the building and a combination of existing or salvaged from the former classrooms to get the entire lobby to match. Moving across the site to the school’s former playfields, Waechter Architecture’s primary design intervention involves a series of individual cabins that form a ring, loosely defining the edge of the site. Although each unit is detached on the ground, they are united through a shared roof that cantilevers out to double as a covered walkway while creating porches and a shared courtyard, accessible to both visitors and local residents. At the center of the ring is a new spa and bathhouse building, which creates a central gather space with a shared saltwater soaking pool, sauna, hot tub, cold plunge and a café. The new structures are clad in premature aged cedar, with eight-inch tongue and groove knotty pine for the cabin interior headboard walls and troweled and sand finished concrete floors.




ⓒ Micah Cruver




Waechter Architecture’s approach negotiates the context by maximizing the hotel’s relationship to the natural landscape and uses the massing of the new cabin ring to highlight the surrounding hillside and views over the river. Visitors are presented with a double perspective - the close view of the courtyard’s garden and the far view of the landscape - providing a sense of retreat, even in a town setting. The spa and bathhouse are a volumetric structure constructed of a similar material palette to the cabin ring with openings on each side to avoid having a singular entry point. Tucked in the corner of the property, the Sanctuary is a unique subterranean building that can be reserved for events and retreats or other groups of travelers for yoga, team-building activities or family gatherings. The space is flooded with natural light through a roof cupola and south-facing glass doors from the courtyard entry.




ⓒ Micah Cruver




Overall, the design’s connection between historic and contemporary, the foreground and the background heighten and experientially links the visitor experience, clearly achieving the goals of creating a place for people to experience the Columbia River Gorge in a unique yet respectful setting.




ⓒ Micah Cruver




숲 속 오두막을 닮은 휴식처, 빙겐 더 소사이어티 호텔

숲 속 오두막이 둥굴게 둘러싼 모습의 빙겐 더 소사이어티 호텔은 컬럼비아 강 협곡의 국립 경관지에 조성된 숙박시설이다. 이 건축물은 1908년에 지어지고 80년 동안 방치되어 있던 학교 건물을 재활용한 사례이기도 하다. 호텔은 총 20개의 개별 오두막 객실, 지붕이 덮인 산책로, 스파와 목욕탕 건물, 휴식처 공간으로 이뤄져 있다. 특히, 이 둘러싼 나무 오두막들은 주변 환경에 녹아들며, 아늑한 분위기를 풍긴다.




ⓒ Micah Cruver




원형의 매스는 10개의 객실이 마련되어 있으며, 안쪽 마당에 24인을 수용할 수 있는 호스텔 건물이 있다. 머무르기 위한 공간 뿐만 아니라 도서관, 락커룸, 운동 시설 등 방문객을 위해 다양한 체험공간도 마련되어 있다. 호텔의 본관의 바닥은 모두 기존의 바닥을 그대로 사용하거나 기존 교실의 바닥재를 이용하여 로비까지 통일된 바닥재를 사용하도록 만들었다. 원의 중심에는 새로 지은 스파와 목욕탕 건물이 있으며, 이는 해수 풀장, 사우나, 온탕, 냉탕, 카페가 있는 중앙 공용 공간을 이룬다. 새로운 구조물은 조숙한 삼나무로 덮여 있으며, 객실 내부 침대 머리맡 벽은 8인치 은촉붙임 송판, 바닥은 미장 콘크리트로 구성되어 있다.




ⓒ Micah Cruver




호텔 본관 밖, 예전 운동장이었던 자리 한 켠에는 독립된 오두막이 있는데, 이 독립된 오두막과 호텔 본관의 매스는 분리되어 있지만, 캔틸레버 지붕을 통해 두 공간이 이동을 자유롭게 가능하도록 만든다. 이 두 공간을 연결하는 곳은 방문객과 지역 주민 모두가 이용할 수 있는 포치이자, 공동 안뜰이다.




ⓒ Micah Cruver




건축가는 호텔과 자연경관의 관계를 극대화함으로써 주변 환경에 타협하고 원형 오두막의 매스를 통해 주변 언덕과 강의 전망을 강조했는데, 방문객들은 가까이에서는 마당의 정원을, 멀리서는 풍경을 볼 수 있는 두 가지 전망을 누릴 수 있다. 스파와 목욕탕은 오두막과 유사한 재료로 구성된 불륨감 있는 구조이며, 하나의 출입구를 피하고자 각 측면마다 개구부가 있다. 내부에는 4개의 대형 부두가 공동 공간을 형성하며 큰 채광창을 향해 극적으로 확장되어 그 아래의 수영장에 빛을 흘려보낸다. 건물 구석에 자리한 안식처는 요가, 팀 빌딩 활동, 가족 모임 등 단체 방문객이 이벤트 및 휴양을 위해 예약할 수 있는 특별한 지하 건물이다. 이 공간은 둥근 지붕과 안뜰 입구에서 남쪽을 향한 유리문을 통해 들어오는 자연 채광으로 가득하다. 과거의 공간과 자연을 적절히 활용하며 디자인적 연결은 방문객 경험을 높이고 연결시켜 사람들이 독특하면서도 존중받는 분위기에서 컬럼비아 강 협곡을 경험할 수 있는 휴식처다.




ⓒ Micah Cruver


ⓒ Micah Cruver


ⓒ Micah Cruver


ⓒ Lara Swimmer







1st FLOOR PLAN






Architects   WAECHTER ARCHITECTURE

Location   Bingen, Washington, USA 

Gross floor area   1,858.06m²

Principal architect   Ben Waechter 

Interior design   Alexis Kurland, Megan Blossom 

Landscape design   Todd Blossom, Brittany Sastrawidjaya 

Client   The Society Hotel 

Photographer   Lara Swimmer, Sean O'Conner, Micah Cruver





해당 프로젝트는 건축문화 2020년 9월호(Vol. 472)에 게재 되었습니다.

The project was published in the September, 2020 issue of the magazine(Vol. 472).




'Architecture Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

BDA CASA GLOMA  (0) 2020.11.20
TOLE HOUSE  (0) 2020.11.18
THE SOCIETY HOTEL BINGEN  (0) 2020.11.16
KATA HOUSE  (0) 2020.11.06
KIM RESIDENCE, GANGWHA  (0) 2020.11.05
RIA'S DUPLEX HOUSE  (0) 2020.11.05


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기