ⓒanother space

 

 

 

Clair's patisserie, located in Anseong, means "patisserie," not a typical bakery, that is, a confectionery store, a French, Belgian snack shop, and a bakery. Since it is located on the side of the boulevard, I had a good lighting and intuition that bright colors would go well with it. From the design concept meeting, a plan using primary colors was made, and the design direction was set while recognizing that colorful furniture would be included. Through spatial division, the gaze was sufficiently distributed and the texture of tiles added to the fun of viewing. He wanted to harmonize colorful furniture with tiles used everywhere and built another texture structure called a glass block between the kitchen and the hall space, hoping that clean and tidy gaze would come and go. Large cotton lights were placed on the ceiling of the kitchen to maximize the visual effect of spatial division from the customer's perspective, and the overall balance was made with the pillars built in the kitchen to capture the concept of space in space. Like the colorful and stylish snacks made here, you can feel the delicious space by combining elements of fun spaces everywhere.

 

 

 

ⓒanother space

 

 

 

안성에 위치한 Clair's patisserie 는 일반적인 베이커리가 아닌 "patisserie" 즉 과자점, 프랑스, 벨기에풍의 과자가게, 제빵점을 뜻한다. 대로변에 위치해 있어 채광이 좋고 밝은톤의 색들이 잘 어울릴 것을 직감했다. 디자인 콘셉트 미팅 때부터 원색을 이용한 계획이 세워졌고, 화려한 가구가 들어갈것을 인지한 상태에서 디자인방향을 잡게 되었다. 공간분할을 통해 충분히 시선을 분산 시키고 타일이라는 질감을 통해 보는 재미를 더해줬다. 곳곳에 쓰인 타일이 형형색색 화려한 가구들을 조화롭게 만들기 원했고, 주방과 홀 공간사이에 유리블럭이라는 또 다른 질감의 구조물을 세워 깨끗하고 깔끔한 시선이 오고가기를 바랬다. 주방 천장에 커다란 면조명을 넣어 고객 시선에서의 공간분할의 시각적 효과를 극대화시켰고, 주방에 세워진 기둥으로 전체적인 균형을 잡아 공간속의 공간이라는 개념을 잡았다. 이 곳에서 만들어진 화려하고 멋들어진 과자들처럼 곳곳의 재미있는 공간의 요소들이 어우러져 맛있는 공간을 느낄 수 있다.

 

 

 

ⓒanother space

 

 

 

ⓒanother space

 

 

 

ⓒanother space

 

 

 

ⓒanother space

 

 

 

ⓒanother space

 

 

 

ⓒanother space

 

 

 

ⓒanother space

 

 

 

ⓒanother space

 

 

 

ⓒanother space

 

 

 

ⓒanother space

 

 

 

ⓒanother space

 

 

 

ⓒanother space

 

 

 

Design   STUDIO EIGHTHOURS
Location   380 Seokjeong-dong, Anseong-si, Gyeonggi-do
Floor area   68㎡
Construction   STUDIO EIGHTHOURS
Photographer   another space




'Interior Project > Cafe&Restaurant' 카테고리의 다른 글

IOB23  (0) 2022.03.21
Cafe OOO  (0) 2022.03.18
ANGEL IN ISLAND  (0) 2022.03.16
Korean Cuisine and Dining  (0) 2022.03.11
PAGA MICROROASTERY  (0) 2022.03.04


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일














위로가기