ⓒDSL Studio

 

 

 

The space for MODES in Porto Cervo is located in a village-like where constructions are staked one over the others to form a ”presque” village appearance. MODES takes over three floors, very different in shapes and size, all connected by stairs.

 

AAS approached this unique space by building up a weather-like layer over the whole shell. Made of a perfect neutral grey, it covers all interiors including floors, walls, doors, windows and everything attached. Part of this layer is a strong uniform lighting suspended near the ceiling and forming a very regular pattern. The light seems to contradict what could be expected in such a climate and resort. The perceived light is cool like winter on the Northern sea. In addition, the light provides some unique freshness that allows to perceive colors in a “real matter” appearance like an art gallery would do.

 

Added to this dispositif all curtains are made from metallic fiber, reflecting the light and adding some gentle movement to the composition. The display takes advantage of this particular cool and grey shell. Made as large volumes, each display block is unique on his shape and works with a palette of one or two colors. Both the form and the colors become a buoys-like floating on this grey climate also providing a large display for the goods. To complement the large objects, the surfaces where merchandise is displayed are made of different steel metal finishes like galvanised, anodised, brushed or high polished to become a second level of neutral display. The colored goods are displayed over neutral metal surfaces, the colored displays are standing over the neutral building shell that is itself on the colored sunny village.

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

이탈리아 Porto Cervo에 위치한 MODES 공간은 "프레스크(presque)" 마을 모양을 형성하기 위해 건축물이 다른 건축물 위에 겹쳐지는 마을 같은 곳에 있다. MODES는 모양과 크기가 매우 다른 3개 층을 차지하며 모두 계단으로 연결되어 있다.

 

건축가는 쉘 전체에 날씨와 같은 레이어를 구축하여 이 독특한 공간에 접근했다. 완벽한 중성 회색으로 만들어졌으며 바닥, 벽, 문, 창문 및 모든 내부를 덮고 있다. 이 레이어의 일부는 천장 근처에 매달려 있고 매우 규칙적인 패턴을 형성하는 강력하고 균일한 조명이다. 빛은 그러한 기후와 휴양지에서 기대할 수 있는 것과 모순되는 것처럼 보인다. 지각된 빛은 북해의 겨울처럼 시원한 느낌을 준다. 또한, 빛은 미술관과 같은 "실제" 외관에서 색상을 인식할 수 있는 독특한 신선함을 제공한다.

 

모든 커튼은 금속 섬유로 만들어져 빛을 반사하고 구성에 약간의 부드러운 움직임을 더해준다. 디스플레이는 이 특정 차갑고 회색 쉘을 활용한다. 큰 볼륨으로 제작된 각 디스플레이 블록은 모양이 독특하고 하나 또는 두 가지 색상으로 만들어졌다. 형태와 색상 모두 이 회색 기후에 위에 떠 있는 부표처럼 되어 상품을 대형 디스플레이를 제공한다. 대형 디스플레이 블록을 보완하기 위해 상품이 진열되는 표면은 아연 도금, 양극 산화 처리, 브러시 처리 또는 고광택 처리와 같은 다양한 강철 금속 마감재로 만들어졌다. 유색 제품은 중성 금속 표면 위에 전시되고, 햇살 가득한 마을에 있는 무채색 건물 외피 위에 서 있는 느낌을 준다.

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

ⓒDSL Studio

 

 

 

FLOOR PLAN

 

 

 

Architects   Gonzalez Haase Architects
Location   Porto Cervo, Italy
Area   315m²
Completion   2021
Photographer   Melania Dalle Grave, Agnese Bedini(DSL Studio: Delfino Sisto Legnani)




'Interior Project > Retail' 카테고리의 다른 글

Weinmanufaktur Clemens Strobl  (0) 2021.12.17
CNN APPAREL  (0) 2021.12.17
Modes  (0) 2021.11.26
Wentz Store  (0) 2021.11.23
UNI_JOY  (0) 2021.11.16
Dujiangyan Zhongshuge  (0) 2021.11.15


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일














위로가기