© photoarchitecture

 

 

 

The housing building "I-Park" facing the new town hall of Montpellier, is a building of eight levels in variable layers designed by NBJ Architectes, developed through a process of dialogue with the city of Montpellier, the equipment company of the Montpelliéraine region, Jean Nouvel, chief architect of the ZAC, and the promoter Pragma.

 

 

 

 

© photoarchitecture

 

 

 

Thought like a stratified and faceted monolith, the project constitutes an urban built front in its dividing line with the street. Adjoining the project site, a public park in the continuity of Lez will offer unobstructed views of the river and its banks to housing. A landscape band allows a distance between public and private spaces.

 

 

 

 

© photoarchitecture

 

 

 

The base of the project is treated with stamped concrete while the body of the project consists of a unified facade. A double skin allows adaptability to each orientation, in connection with the direct/projected environment. A specific composition was thought for the urban facade. It is a sequence of three buildings interacting with each other and thus forming an animated entity. The facades facing the park and the Lez have the challenge of offering the vision of a park turning on the frame, integrating and absorbing perfectly the construction in its environment. A game between vegetated facades and reflecting facades projecting the plant in the urban fabric is thus set up.

 

 

 

 

© photoarchitecture

 

 

 

This project draws its specificity from a strong desire for research and experimentation on living conditions in a Mediterranean climate. The vegetated facades are the subject of upstream research allowing us to work directly with specialists as well as the realization of prototypes.

 

 

 

 

© photoarchitecture

 

 

 

몽펠리에의 새로운 시청을 마주보고 있는 주거 건물 아이 파크는 엔비제이 아키텍츠가 설계한 8층 규모의 건물이다.

 

 

 

 

© photoarchitecture

 

 

 

층층이 쌓이고 면으로 된 바위처럼 보이는 이 프로젝트는 도로와 경계선을 이루는 도시 경관을 구성한다. 현장 근처에 있는 공공 공원은 강과 강둑의 탁 트인 전망을 제공한다. 공원 조경대는 공공 공간과 사적 공간 사이에서 거리를 가진 완충공간 역할을 한다.

 

 

 

 

© photoarchitecture

 

 

 

건물의 바닥은 스탬프 콘크리트로 마감되었고 본체는 통일된 파사드로 구성된다. 듀얼 스킨은 직접/투사 환경과 관련해서 각 방향에 대응할 수 있다. 전체적인 외관의 구성 방법은, 세 개의 건물이 서로 상호 작용해 율동적인 개체를 형성하는 것이다. 공원과 마주하는 정면 파사드는 프레임을 통해 주변 환경과 건축이 통합되는 공원의 비전을 제공해야 한다.

 

 

 

 

© photoarchitecture

 

 

 

이 건물은 지중해 기후의 생활 조건에 대한 연구와 실험에 대한 강한 열망에 그 특징이 있다. 식물이 심어진 파사드는 우리가 이 분야의 전문가들과 직접 작업하고 프로토 타입을 제안하는 상위 연구의 주제다.

 

 

 

 

© photoarchitecture

 

 

 

Architect NBJ Architectes
Location Montpellier, France
Program Apartment
Project area 4,000m2
Completion 2019
Project architect Elodie NOURRIGAT/Jacques BRION – NBJ Architectes
Design team Calder, Durand, Apave, Tracer
Client Sogeprom Pragma - Occitanie
Photographer photoarchitecture




'Architecture Project > Multifamily' 카테고리의 다른 글

HOUSE FOR THREE FAMILIES BELOW THE MOON  (0) 2021.07.01
Pilestredet 77-79  (0) 2021.06.30
Housing I Park  (0) 2021.06.28
The Brother's Residence  (0) 2021.04.30
Gounod Residence  (0) 2021.04.22
PHILOS 503  (0) 2021.03.03


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일














위로가기