ⓒ Adrien Williams


The "Blanche" Chalet, whose name evokes the spirit of the vernacular houses of the region, is situated in La Malbaie’s area of the "Terrasses Cap à l’Aigle". Its simple and pure architecture gently complements the landscape of Charlevoix in a modern fashion.

 

ⓒ Adrien Williams

 

The raw concrete materiality of the lower level is a nod to the stone foundations of the old wooden barns that once swept the landscape. This base also serves as the foundation for the main entrance and houses the technical functions of the cottage. Perched on the podium, the upper two levels are clad in a white stained wood, which is reminiscent of lime plaster that was applied to the ancestral homes of the area. The wood is smooth or raw textured and, at times, creates an openwork siding, depending on the façade, bringing lightness and joy to the house.

 

ⓒ Adrien Williams

 

The four bedrooms of the "Blanche" Chalet are centrally located in order to maximize the panoramic views of the living spaces that are at the top level. The kitchen and dining room are characterized by large 360-degree fenestration, while the living space is housed in a floating overhang whose unique form is reminiscent of the structure of vernacular bridges. This raised volume allows for a direct experience of the enchanting sunsets of Cap à l’Aigle and the shimmering reflections of the estuary of the St. Lawrence within the comforts of the home.

 

ⓒ Adrien Williams

 

This cottage residence is the expression of the atmosphere sought by its owner. The social nature of the house, its openness to family, friendly, and sometimes professional exchanges are favored by its composition that sensitively juxtaposes the spaces of common life and the private life (bedrooms). The abundant use of fenestration underlines a constant connection between the interior and nature, including the lake and the forest. The use of natural materials, such as stone, wood, and steel in pure and unique forms links the building to the context and invites contemplation.

 

ⓒ Adrien Williams

 

블랑슈 샬레

이 지역의 특색 있는 민가의 정신을 불러 일으키는 블랑슈 샬레(특히, 스위스 산간 지방의 지붕이 뾰족한 목조 주택)는 말베(La Malbaie) "Terrasses Cap à lAigle"지역에 있다. 그것의 단순하고 순수한 구조는 샤르부아(Charlevoix)의 풍경을 현대적으로 보완한다저층부의 콘크리트 재료는 한때 풍경을 채웠던 오래된 목재 헛간의 초석을 인정하는 것과 같은 것이다. 이것은 또한 정문의 기초 역할을 하며 오두막의 기술적 기능을 수행한다. 포디움 위의 두 개 층은 흰색 목재로 덮여 있는데, 이것은 그 지역의 조상들의 집에 사용되었던 석회 반죽을 연상시킨다. 나무는 부드럽거나 원시적인 질감을 가지고 있으며 때로는 외관에 따라 개구부를 만들어 집에 밝고 즐거움을 준다.

 

ⓒ Adrien Williams

 

블랑슈 샬레의 4개 침실은 최상층에 있는 생활 공간의 파노라마식 전망을 극대화하기 위해 중앙에 자리한다. 부엌과 식당은 360°의 큰 창이 있는 것이 특징이며, 거주 공간은 토착 교량의 구조를 연상시키는 독특한 형태로 공중에 떠있다. 이 부분을 올림으로써 Cap à l' Aigle의 매혹적인 석양을 직접 경험할 수 있으며, 세인트 로렌스(St. Lawrence) 강 어귀의 반짝임을 편안히 집 안에서 볼 수 있다.

 

ⓒ Adrien Williams

 

이 오두막 집은 주인이 바라는 분위기의 표현이다. 가정의 사회적 성격, 가족에 대한 개방성, 친근함, 그리고 때때로 전문적인 교류는 공동 생활과 사생활의 공간(침실)을 민감하게 표현하는 구성에 의해 선호된다. 창의 풍부한 사용은 호수와 숲을 포함하여 자연과 실내 자연 사이의 지속적인 연결을 강조한다. 석재, 목재 및 강철과 같은 천연 재료를 순수하고 독특한 형태로 사용하여 건축물을 주변 환경과 연결하고 사색을 유도한다.

 

ⓒ Adrien Williams

 

 

Architect ACDF Architecture

Location Cap à l’aigle, (La Malbaie), QC, Canada

Completion 2016

Site area 397.16m2

Design teamMaxime-Alexis Frappier, Martin Champagne, Joan Renaud, Mathieu Tremblay, Olivia Daigneault

Structural engineer NCK

Photographer Adrien Williams




이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아메리카 캐나다 | 퀘벡_시티_(QC)
도움말 Daum 지도

'Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

Alta Chalet  (0) 2018.07.03
House at Charlebois Lake  (0) 2018.06.29
The "Blanche" Chalet  (0) 2018.06.28
Introverted House  (0) 2018.06.13
Gauthier House  (0) 2018.06.05
Charm: House  (0) 2018.06.01


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News






위로가기