© Lucas K. Doolan


The project functions as multi-purpose building, which included local police station, public daycare center, elderly daycare center, library, activities center, and etc. With variety of functions, the building needed a clear and convenience circulation, and should be recognize easily. 


© Lucas K. Doolan


Besides, every unit should have good ventilation and lighting, and adapt the green scenery of the neighbor, Longxue Park. Regarding outdoor materials, we hired the world champion Mr. Nien Jing-Chen and his professional team to make professional suggestions, including the prevention of efflorescence. Regarding construction progress, seismic strength was used for some reinforcements, and water repellent, low-alkali cement resolved some other problems. 


© Lucas K. Doolan


Public daycare center, elderly daycare center, library and activities center, are the active areas, thereby located facing the beautiful park. Zones that faced to the park arranged with semi-outdoor space with ome greening. 


© Lucas K. Doolan / © Jeffrey Cheng


While working with their own activities, they can also enjoy the view of park. The interaction between building and the park created a lively reaction which merging one another. The project is called as a “living box” instead of a building. Every space has its own function which fit for every age and everyone able to find their own place to stay.


© Lucas K. Doolan


산시아 베이다 커뮤니티센터

이 건물은 지역 경찰서, 공공 탁아소, 노인시설, 도서관, 활동 센터 등의 다목적 빌딩이다. 이 건물은 다양한 기능과 함께 명확하고 편리한 동선이 필요했으며 쉽게 인식할 수 있어야 했다. 게다가 모든 유닛은 환기가 잘 되고 채광이 잘 되어야 했으며, 근처의 롱시(Longxue)공원의 녹색 풍경도 담아내야 했다. 


© Lucas K. Doolan


외부 재료는 세계 최고의 닌징 첸(Nien Jing-Chen)과 그의 전문 팀을 고용해 백화작용을 예방할 수 있는 전문적인 제안을 했다. 지진에 대비할 수 있도록 보강하였으며, 방수제, 저칼리 시멘트를 이용해 발생할 수 있는 다른 문제를 해결하기도 했다. 


© Lucas K. Doolan


공공 탁아소, 노인시설, 도서관과 활동 센터는 동적인 공간이기 때문에 녹지 공간이 있는 반외부 공간으로 조성하였으며, 공원의 아름다운 광경을 바라볼 수 있게 배치했다. 사용자는 자신만의 활동을 하며 공원의 경치를 즐길 수 있다. 


© Lucas K. Doolan


건물과 공원 사이의 상호 작용을 통해 서로 융합할 수 있으며, 활발한 활동을 만들어 낸다. 이 건물은 "살아 있는 상자(living box)"라고도 불린다. 모든 공간에는 연령대에 맞는 고유한 기능이 있고, 사용자는 그들이 머물 수 있는 장소를 찾을 수 있다. 


DIAGRAM


ELEVATION


SECTION


FLOOR PLAN




Architect CTLU Architect & Associates

Location Sanxia District, New Taipei City, Taiwan

Site area 5,945m²

Principal architect Chun-Ting Lu

Design team Yi-Fan Chen, Hui-Ching Huang, Chen Ying-Lin , Cheng-Yun Wu , Shang-Ge Fu, Yin-Zhi Yang, Jia-Xiu Li, You-An Chen, Jia-Bin Yang 

Photographer Lucas K. Doolan, Jeffrey Cheng



해당 프로젝트는 건축문화 2018년 4월호(Vol. 443)에 게재 되었습니다.

The project was published in the April, 2018 issue of the magazine (Vol. 443)




이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 대만 | 타이페이
도움말 Daum 지도

'Project > Cultural' 카테고리의 다른 글

Micr-O  (0) 2018.06.19
Sanxia Beida Community Center  (0) 2018.06.14
Courtyard Hybrid  (0) 2018.06.12
ARTIARKI GALLERY  (0) 2018.03.20
Whitney Museum  (0) 2018.02.28
The Second World War Museum  (0) 2018.02.27


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News






위로가기