© Jannes Linders


The Delft, The Netherlands, based architectural office cepezed acquired a monumental, early 1900’s former laboratory block originally of the renown Technical University and transformed it into a collective company complex for enterprises in the creative industries branch, including its own. 


© Jannes Linders


Characteristic elements are the brick facades that are rich with springstones and bands, as well as the pitched roofs covered with blue slates. These have open constructions of iron and are interrupted by clerestories with continuous strips of glass. Together with the large windows, this allows a great deal of natural light into the interior. 


© Jannes Linders


Gallery floors, a variety of constructional-decorative details and a heavy crane way in the largest hall are also defining features. For the restoration, cepezed followed its vintage approach of maximum effect with a minimum of interventions, which it combines with a high degree of lucidity and a strong contrast between old and new. 


© Jannes Linders


Since earlier adaptations had undermined the original architecture, these were removed in order to fully reinstate the inherent allure. Especially the changes carried out in the early 1990’s for use of the complex as a Technology Museum were done away with. These included a postmodern entrance and intermediate structure, which was replaced with a daylight-flooded, transparent entrance and facility zone with a slender steel construction that now serves the new cepezed-office. An innovative climate concept based on a light overpressure has eliminated the need for air pipes, thus adding to visual serenity. Text offer: CEPEZED


© Jannes Linders


크리에이티브 클러스터 네덜란드 델프트 기반의 건축 사무소인 CEPEZED는 19세기 초에 유명한 기술대학교 블록을 인수하여 자신의 회사를 포함한 창의적 산업 회사의 집단 기업 단지로 변화시켰다. 이 건물의 특징은 스프링스톤과 띠로 둘러싸인 멋스러운 벽돌 외관뿐만 아니라 파란 슬레이트로 덮인 경사 지붕이다. 지붕은 철로 된 개방적 건설 방법을 가졌으며 연속적인 높은 유리창에 의해 간섭된다. 


© Jannes Linders



큰 창문과 함께, 높은 지붕이 내부로 많은 양의 자연광을 끌어드린다. 갤러리 느낌의 바닥, 다양한 건축 장식 디테일, 그리고 대형 홀에서는 다양한 크레인을 만들 수 있다는 것 또한 이 건물이 가진 특징이다. 


© Jannes Linders


CEPEZED는 복원을 위해 높은 수준의 명료도와 옛것과 현재의 것이 이루는 강력한 대조, 최소한의 개입으로 최대의 효과를 만드는 전통적 접근 방법을 선택했다. 초기의 각색이 원래의 건축물을 훼손했기 때문에 이러한 부분들은 고유의 매력을 완전히 회복시키기 위해 제거되었다. 


© Jannes Linders


특히 기술 박물관으로서 복합 단지를 사용하기 위해 1990년대 초반에 수행된 변화는 철거되었다. 포스트모던 양식의 입구와 중간 구조물이 함께 철거되었고, 이것은 일광이 풍성한 투명 입구와 얇은 철제 구조물이 있는 시설 구역으로 대체되어 현재 새로운 CEPEZED의 사무실을 지탱한다. 가벼운 과압에 기반을 둔 혁신적인 기후 개념은 공기 파이프의 필요성을 제거하여 시각적인 고요함을 더한다. 글 제공: CEPEZED


BEFORE RENOVATION & EXITING SITE PLAN


CONNECTION NEW CONSTRUCTION WITH NEW BUILDING


BEFORE RENOVATION & GROUND FLOOR PLAN


FRAGMENT FRAME


BAOPT SYSTEM


SECTION



Architect CEPEZED

Location Ezelsveldlaan 61, Delft 

Completion 2014 

GFA 3,750m2 

Client Made in Delft, Delft 

Photographer Jannes Linders


해당 프로젝트는 건축문화 9월호(Vol. 436)에 게재 되었습니다.

The project was published in the July issue of the magazine (Vol. 436)




저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 네덜란드 | 헤이그
도움말 Daum 지도

'Project > Office' 카테고리의 다른 글

SMA254  (0) 2017.11.16
FOREST MEWS  (0) 2017.11.15
Creative Cluster  (0) 2017.11.14
MVRDV HOUSE  (0) 2017.11.13
IBK FINANCE TOWER  (0) 2017.11.09
IMAGINE STUDIO AT THE TREES  (0) 2017.10.02





위로가기