ⓒ ASSISTANT co., ltd


IT IS A GARDEN stands in the forest of Karuizawa, surrounding and surrounded by the trees and plants of the forest. The house was designed as a guest house containing a private art gallery for the owner’s collection. Its shape being flat and square, the one-story house has a floor plan entirely defined by five courtyards alone. 


ⓒ ASSISTANT co., ltd


All facades of the building are made of concrete walls and black glass, clearly dividing its interior space from the external environment. The house opens its reinforced concrete roof to the sky in order to create five courtyards. The exterior roofs tilt inwards only vertically inviting light as well as shadows and reflections of the surrounding nature. The interior roofs and floor levels consequently create rhythmical geometry to support the simplicity of the exterior. 


ⓒ ASSISTANT co., ltd


All rooms are designed to face the courtyards each of which is distinct in character designed to receive light at different times of the day. The sun rises and sets. The moon waxes and wanes. This unbroken rhythm of light, to which we submit the entire architecture, defines this house. 


ⓒ ASSISTANT co., ltd


In the design of IT IS A GARDEN, the concept of vertical interplay of the sun through the courtyards crosses with the horizontal connection to the Japanese natural sceneries. The architecture’s volume is designed to receive those elements in all dimensions; the slants of light at everchanging angles, the shadow of the forest trees, as well as komorebi--the interplay of light and leaves. They keep moving and draw a garden of shadows all over the floor at the speed of the moving sun and wind. 


© Daici Ano


The interior glass walls and windows create a garden of kaleidoscopic reflections of trees and plants projected on them from every courtyard. Not only the courtyards, but such gardens made of immaterial elements that emerge between interplay of vertical and horizontal relationships to nature are also the gardens meaningfully designed in this house. 


© Daici Ano


Light and shadows move freely as if they were the main inhabitants of this house. The client of the house desired it to be a private space to provide inspiration more than anything else. The architects answered that the first priority of this house should become the sunlight--light being the permanent host, closest cohabitant. Text offer: ASSISTANT


© Daici Ano


잇 이즈 어 가든 건물은 카루이자와의 숲에 자리잡아 숲의 나무와 식물을 둘러싸기도 하며 둘러싸여 있기도 하다. 이 주택은 주인의 수집품을 위한 개인 미술관이 있는 게스트 하우스로 설계되었다.


© Daici Ano

이 단층집은 납작한 사각형의 형태로, 5개의 안뜰만으로 정의된 평면을 가지고 있다. 건물의 모든 입면은 콘크리트 벽과 검은색 유리로 만들어져 내부 공간과 외부 환경을 명확하게 구분해준다. 이 집은 5개의 안뜰을 만들기 위해 철근 콘크리트 지붕이 하늘로 개방 되었다. 외부 지붕은 빛 뿐만 아니라 주변 자연의 그림자와 상을 불러들이기 위해 수직적으로만 안쪽으로 기울여진다. 이에 따라 실내 지붕과 지면 층은 외장의 단순성을 지원하기 위한 리듬감 있는 형태를 만든다. 


© Daici Ano


모든 방은 하루 동안 다른 시간대의 빛을 받아들일 수 있도록 계획된 뚜렷한 특징이 있는 각각의 다른 안뜰을 향하도록 설계되었다. 태양이 뜨고 진다. 달이 차오르고 작아진다. 깨지지 않는 빛의 리듬에 이 건축물을 바치며, 그 리듬이 이 집을 정의한다. 


© Daici Ano


IT IS A GARDEN의 디자인에서 안뜰을 통과하는 태양의 수직적 상호 작용이라는 개념이 일본의 자연경관과의 수평적 연결과 교차한다. 이 건축물의 용적은 모든 차원(끊임없이 변화하는 각도의 빛의 경사, 산림의 그늘, 코모레비(komorebi)- 빛과 나뭇잎의 상호작용)에서 이러한 요소를 받아들이도록 설계되었다. 이 요소들은 끊임없이 움직이고 태양과 바람의 이동 속도로 바닥 전체에 그림자 정원을 그린다. 


© Daici Ano


내부 유리 벽과 창문은 모든 안뜰에서 투영된 나무와 식물의 만화경 반사 정원을 만든다. 안뜰뿐만 아니라 자연과 수직적 수평적 관계의 상호 작용 사이에서 나타나는 비물질적 요소로 만들어진 정원도 이 집에서 의미 있게 설계된 정원이다. 


© Daici Ano


빛과 그림자는 마치 그들이 집의 주인인 것처럼 자유롭게 움직인다. 이 집의 의뢰인은 다른 것보다도 이 공간이 영감을 주는 사적 공간이 되기를 원했다. 건축가는 이 집의 최우선 순위는 햇빛, 즉 영구적인 주인인 빛, 가장 가까운 동거자라 답했다. 글 제공: ASSISTANT


SITE PLAN


FLOOR PLAN


CROSS SECTION

SECTION DETAIL




Architect ASSISTANT

Location Nagano, Japan 

Program Guest house, Private gallery 

Site area 2,963m2 

Total floor area 475m2 

Built area 523m2 

Building scope 1F 

Completion 2016 

Lead architects Hiroi Ariyama & Megumi Matsubara 

Structure Reinforced concrete 

Structural ENG Konishi Structural Engineers 

Construction company Niitsu Gumi 

Modular System Guillermo Martinez, Luis Martin (Eurobox) + Rafael Beneytez, Victor Cano (z4z4) 

Landscape Martin Toimil (Land30)

Photographer Daici Ano, ASSISTANT co., ltd 


해당 프로젝트는 건축문화 8월호(Vol. 435)에 게재 되었습니다.

The project was published in the July issue of the magazine (Vol. 435)





저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 일본 | 나가노
도움말 Daum 지도

'Project > Cultural' 카테고리의 다른 글

School of Alfa Omega  (0) 2017.10.24
Eight tenths Garden  (0) 2017.10.23
IT IS A GARDEN  (0) 2017.10.19
The Wine Ayutthaya  (0) 2017.10.18
Chateau La Coste Art Gallery  (0) 2017.10.17
National Gallery Singapore  (0) 2017.09.29





위로가기